Ne Olacağını Asla Bilemezsin.Ebruli Sayfalar.

 

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Bugün sizlerle bir Çin halk hikayesini paylaşmak isitiyorum.

“Çok uzun yıllar önce bir köyde çok fakir bir Çinli yaşarmış. Birgün tarlasına çok güzel bir at gelmiş. Köylünün arkadaşları bu atı gördüklerinde, “Ne kadar şanslısın!” demişler.

Köylü ise, “Ne olacağını asla bilemezsin.” demiş.

İki gün sonra at çiftlikten kaçmış. Köylünün arkadaşları gelip, “Ne kadar korkunç birşey. Ne kadar şanssızsın! Güzelim at kaçtı.” demişler. Köylü hiç heyecanlanmamış ve sadece “Ne olacağını asla bilemezsin.” demiş.

Tam bir hafta sonra at geri dönmüş. Hem de yanında üç tane daha at varmış. Köylünün arkadaşları atları görmüşler ve “Ooo, çok şanslısın. Şimdi tarlanda sana yardım edecek tam dört tane atın var.” demişler. Köylü onlara bakmış ve bir kere daha “Ne olacağını asla bilemezsin.” demiş.

Ertesi sabah köylünün en büyük oğlu tarlada çalışıyormuş. Birdenbire atlardan biri ona doğru koşmuş ve delikanlıyı yere sermiş. Genç çocuk ağır bir şekilde yaralanmış. Bacaklarından birini kaybetmiş. Bu gerçekten çok feci bir olaymış. Birçok insan bizim köylünün evine gelip üzüntülerini bildirmişler. Fakat bizim köylü sadece “Ne olacağını asla bilemezsin.” demiş.

Bu kazadan bir ay sonra köye askerler gelmiş. “Sınırda sorun çıktı! Bütün sağlıklı genç erkekleri savaşmak için almaya geldik.” demişler. Köydeki bütün delikanlıları savaşa götürmüşler fakat bizim köylünün oğlunu almamışlar. Bütün genç erkekler sınırda savaşmışlar ve hepsi ne yazık ki ölmüş. Sadece köylünün oğlu uzun ve mutlu bir hayat sürmüş. Babasının dediği gibi, ne olacağını asla bilemezsin.”

Bu hikayede önce sanki iyimser bir düşünceyi okurlara hissettirmek gibi bir felsefe yatsa da ben aynı fikirde değilim. İlk bakışta başıma kötü bir şey gelirse, bu aslında hayırlı birşey vurgusunu gösterse de, köylüdeki tavır hep o yönde değil. Başına iyi bir şey geldiğinde sevinmiyor. Çünkü kötü bir şey olabileceğini sanıyor. Başına kötü bir şey geldiğinde ise üzülmüyor. Çünkü aslında o şeyin hayırlı bir olay olabileceğini düşünüyor. Bence burda aklından ne geçiyorsa, başına o geliyor. “Aklıma gelen, başıma geldi” deyiminde olduğu gibi. Bence burdan alınacak ders, herzaman köylü gibi davranmayalım. Başımıza iyi veya kötü ne gelirse gelsin, biz herzaman iyiye yoralım. Sonu herzaman hayırlı olsun!!!

Ebru

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

İZLANDA HALK HİYAKELERİ..Ebruli Sayfalar

Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.