Kristina….

Dün sezonun ilk turist gemisi gelmişti biliyorsunuz.Hatta  resmini çekemediğimi söylemiştim size. Ama Pazartesi günü yine, yeni yolcularıyla Sinop’ta olacak kısmetse belki o gün çekebilirim.

Herşey kısmet biliyorsunuz…Gelin yola çıkmış, yaa kısmet demiş…İşte o hesap..

Ne mi anlatacağım..(((( Başlayayım efendim…

Dün gelen gemi saat 15.00 sularında ayrılmış. Ama birde ne olsun ,2 saat sonra Sinop Limanına geri dönmemiş mi.((((

Neden mi? Çünkü bir yolcusu fenalaşmış. Adam 60 yaşlarında, karısıda öyle aşağı yukarı ve gemi bu çiftti, Sinop limanına bırakıp, Trabzona hareket etmiş. Hemen ambulans gelmiş, hastaneye kaldırmışlar.Rota Gemi Acentasından yetkililer onlarla birlikte hastaneye gitmişler. Valimizde  çok ilgilenmiş,gereken talimatı vermiş. Birçok doktor muayene etmiş ve sonuçta da ambulansla Samsun’da bir hastaneye yollamaya karar vermişler.Rota yetkiliside onlarla birlikte Samsun’a gitmiş.

İşin kötüsü ne biliyor musunuz? Birde İngilizce bilmiyorlar sadece Finçe biliyorlarmış. Öyle oluncada Sinop’ta nerde bulacaksın Fince bileni tabii anlaşamamışlar. Ne ise başka şehirden bir tur rehberi lisan konusunda yardım etmiş telefonla. Adam Samsun’da hastanede ,kadın da Sinop’ta bir otelde kalıyor şimdi.

Bugün de işte o bayan bizim konuğumuz oldu.Arkadaşımızda oturacaktık, o bayanda geldi bizimle, 2 saat kadar oturdu.Ama hiç birşey konuşamadık.Ne kötü dil bilmemek. Sadece ingilizcede tamam’ı biliyor hepsi o. Bir ara google translate den dilleri açtım oradan flemengceyi buldum yazdım anlamadı.Fince’yide bilmiyordum ozaman ,sormuştum google ama yanıt vermemişti. Velhasıl hiç konuşamadık.Bir ara telefon geldi konuştu , kiminle konuştuysa, sonra sanki kocam iyi değil dedi.Ama bunları tabii hiç anlamıyoruz tahmini.Vücud dilimizi kullanıp teselli ettik.(((( Sonra arkadaşım bir yerleri aradı sordu eşini, iyi dediler.Sonra da kalktılar. Sonuç da  şu anda adam, birkaç gün daha Samsun’da hastanede kalacak.Pazar akşamı Finçe bilen rehber Sinop’a geldiğinde, durumun aydınlanacağını sanıyoruz.

Ama birden kendimizi onun yerine koyduk.Düşünün geçen sene biz mesela Labadee ‘deyken veya Mexico City deyken böyle birşey olsaydı ne yapardık.(((

Ayy Allah korusun. Ne bileyim korktum vallahi.Lisanını bilmediğin bir yerdesin dilsiz gibi kalırsın ortada. Maşallah kadın yine iyidi. Sonra telefon gelince üzüldü. Bizde üzüldük.Allah kimseyi dermansız bırakmasın.((((Tatile çık, başına bunlar gelsin.İnşallah iyi olurda kocası, bir an önce memleketlerine dönerler.

Size bir haber daha,  15-22 Nisan Turizm haftası Etkinlikleri kapsamında,  17 Nisan pazar günü (yarın) saat 11.00 ile 16.00 arası, 12 kişilik profesyonel yamaç paraşütü pilotları, şehrimizin tanıtımı adına, eski mezbahane tarafı, radar tepesi batı yönünden, atlayış yapacaklarmış.
Sinop için bir ilk sanıyorum.Ben de ilk izleyeceğim kısmet olursa. Gelince size anlatırım.

Haydi iyi geceler. Umarım, iyi haberler alırız yabancı dostlarımızla ilgili..

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

4 Yorum

  1. blank
    Irem Ebru Gursoy

    Fince bilmesen de Hala, yabancı hanımı ağırlamanı çok takdir ediyorum. Bence o bayan her ne kadar Sinop’ta kötü günler geçirse de, insanların ne kadar cana yakın ve yardımsever olduğunu unutmayacaktır. Umarım eşi yakın zamanda iyileşir.

    Hepimiz insanız ve birbirimizin ne demek istediğini anlarız. İnsan insanın halinden anlar. :))

  2. blank

    Doğru söylüyorsun canım.))))

  3. blank

    Ebru doğru söylemiş.. İnsanlık yapıp ağırlamışsınız ne güzel, kendimi o kadının yerine koydum çok ta sevindim 🙂 ben işitme engellıyım ya el kol hareketlerı yanı vücut dılı ıle de anlatıp anlaşılabılır dıye düşündüm ki.. neyse elinizden gelenı yapmışsınız.. öptüm

  4. blank

    ))))İşte yaptık birşeyler Gül’cüğüm…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.