Torun Çelebiler SEYAHATNAMESİ…..

Nasılsınız sevgili dostlar?Bu gün sizlere yine bir kitap tanıtacağım.Ama bu kitap daha önce tanıttıklarım gibi bir roman değil.Bir Gezi kitabı.

Arkadaşım Nuri Özdemir,bir Pazar sabahı beni arayıp, Sinop resimlerinden bir arkadaşının  çocuğuna lazım olduğunu ve birkaç poz verip veremeyeceğimi sordu. Tabiki memnuniyetle evet dedim ve kendisine yolladım.

Bir ay kadar sonra elektronik postamda Necati Ekmekcioğlu diye bir beyden mail geldi .Mailde kitaplarına katkıda bulunduğumdan teşekkür ediyor ve beni Bilkent Üniversitesinde yapılacak kitap tanıtımına davet ediyordu.Çok şaşırdım.Ne olduğunu anlayamadım ve kendisinede mail atarak , hangi kitap diye sordum?

Gelen cevapta, Sinop Resimleri ile yaptığım katkı dolayısıyla bana teşekkür ediyor ve kitaplarının tanıtımını yapacaklarını yazıyordu.
blankblankblankblankblankblankblank

Sinop’un tanıtımında katkım olduğu için nasıl sevindim bilemezsiniz.)))Ve kitapdan bir kopye, 2 gün önce elime ulaştı.

İnceledim,okudum.Önce ben gezdiğim yerlerden başladım okumaya.)))

Şimdi bu kitap ne diye, düşünüyorsunuz hemen açıklayayım.

2011 yılı UNESCO tarafından,’ Evliya Çelebi Yılı’olarak ilan edilmiş.Ve bu etkinlikler çerçevesinde, İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent İlköğretim Okulu öğrencileri gittikleri,gördükleri yerleri bu kitapta öyle güzel anlatmışlar ki.))Henüz hepsini okuyamadım,ama gezmeyi,görmeyi seven biri olarak bu seyahatnameyi büyük bir keyifle ve sanki oraları geziyormuş gibi okuyacağıma eminim.

Kitabın ilk sayfasında, fotoğraflarıyla katkıda bulunanların isimleri yazıyor,benimde ismim var.)))Yine kitabın önsözünde,Prof.Talat S. Halman’ın yazısı var.Sonra da Özel Bilkent İlköğretim Okulu’nun, Okul Aile Birliği Başkanı Necati Ekmekçioğlu ve yönetim kurulu üyesi,Murat Özsoy’ unda yazıları var.Kitabın baskısı ,görüntüsü harika..

 

Yalnız artık iyice karar verdim benim çok daha iyi, lensli bir fotoğraf makinası alıp resim işine iyice yoğunlaşmam gerekiyor. Eee elinden fotoğraf makinası düşmeyen birinin de iyi bir kamerası olması lazım ama değıl mi?))

Kitapta iki küçük seyyahımız, Sinop’u anlatmış.Biri İlay Özhan 8-C sınıfından.

Sinop’u anlatırken yazdığı bir şey dikkatimi çekti ve düşündürdü.

Diyor ki:Ne zaman gidilse bu Karadeniz’in incisine,gülünç bir olaya tanık olmadan bitiremezsiniz günü!Alemdir halkı,umursamazdır ama bilir.!Görmez ama fark eder!..Ne zaman ne yapacağını kestiremezsiniz,sağı solu belli değildir, ama en sonunda bulur işin doğrusunu.’diyor. Bizi bu şekil görmüş.)))Böylemiyiz gerçekten?

İkinci seyyahımızda,Elif Yiğidim 8-D Sınıfından.Sinop’un tarihi yerlerini,doğasını yemeklerini çok güzel anlatmış, bu seyyahımız da.)))

Bunun yanında Porta Rico ve Haiti’yi gezenlerin yazısınıda okuyup anılarımı tazeledim.)))

Bir başka güzel haberde,bu kitabın geliri Unicef Türkiye Milli Komitesi’ne bağışlanıyor.

Bu projeye destek veren ,katkıda bulunan herkesi kutluyorum.Özellikle de bu küçük seyyahları.

Sizleri çok seviyorum.. İyi ki varsınız …..

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

13 Yorum

  1. blank

    Nilgün abla sana çok güzel bir jest yapmışlar, empati yapıp en az senin kadar sevindim.O kitaptan ben de edinmeliyim çok merak ettim ama..öptüm 🙂

  2. blank

    Kitabı resimlerinden inceleyeyim dedim..Aa yazan İlay Özsan; Merhum Refık Özsan ile Sevinç teyzenin torunu değilmiymiş..Geçen yaz gördüğümde bayağı büyümüştü demek bu kadar şiirsel anlatımıda varmış.. bu yaz gelsin o yanaklarını öpüp tebrik edeceğim mukakkak..(Yazısını fotoğraftan okudum)

  3. blank

    Sinopa katkından dolayı tebrikler Nilgüncüm. demedim mi ben sana, ben de sayende seveceğim diye. Bir aşk insanı başka aşklara ulaştırıyor Sinop aşığı Nilgün. İnşallah Sinopun güzelleşmesine de katkılarınızın duyulacağı günler diliyorum.sevgiler.

  4. blank

    ))))Ne güzel, bir de tanıdığın çıktı demek.Çok sevindim.Bir araştırayım bakayım nereden tedarik edebilirsin.

  5. blank

    Çok teşekkür ederim Hatice Hanım.)))Bir Sinop’u güzelleştirme derneği kurulsa hemen üye olurum…

  6. blank

    Olmazsa ben İlay ın kendisine söylerim veya annesi Pelin ablamın telefonuna mesaj atarım..Kitap harika görünüyor.:)

  7. blank

    O.A.B. Başkanı Necati Ekmekçioğlu ürünün UNICEF web sayfasında (e-satış )satılacağını söyledi.

  8. blank
    necati ekmekçioğlu

    Avrupa Birliği nin 1985 te Milan da yaptığı zirve sonrasında 9 Mayıs ın, Avrupa Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştı. Türkiye de dokuz yıldır kutlanan Avrupa Günü, bu yıl Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı nın işbirliği ile Sinop ta gerçekleştirilecek.

    Detaylar;

    http://www.gezialemi.com/HaberAyrinti.asp?ID=286&SAYFA=4

  9. blank

    Evet ,konuyla ilgili bilgim var,hatta web sitemdede yayınlamıştım. Misafirlerimizi bekliyoruz.Umarım ülkemiz için hayırlı olur.Teşekkürler.

  10. blank
    Hande Özsan Bozatlı

    Sinop’umuz da çok güzel, yetiştirdiğimiz çocuklarımız, gençlerimiz de! Türkiye’nin ve hatta dünyanın bir çok yerinde önemli işler yapan, çok başarılı olan Sinop’lulara her zaman rastlamak mümkün.Yeter ki bizler de Sinop’a ve oradan yetişmiş olan insanlara sahip çıkalım, destekleyelim. Küçük kızımız İlay Özsan’ı ve Elif Yiğidim’i ben de bir Sinop’lu olarak ve İlay’ın teyzesi olarak kutluyorum ve yanaklarından öpüyorum
    Dr. Hande Özsan Bozatlı

  11. blank

    Hande Hanım,
    Çocuklarımız süper gerçekten..Hepsini kutluyorum ve bu projeye destek verenleride. Sevgiler Sinop’tan..

  12. blank

    Beğendiyseniz gerçekten çok teşekkür ederiz. Böyle bir kitabın tüm emeklerimize değdiğini düşünüyorum. Umarım bu çalışmamızın ardından bizimkine benzer genç yazarların kitapları da yayınlanacaktır. Kitabımızı okumanız ve sonsuz yolculuklara dalmanız dileğiyle…

  13. blank

    İlay’cığım,mükemmel iş çıkarmışsınız.Sizin gözünüzle dünyayı görmek çok daha zevkliydi.)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.