Safari Sirki…

Sinop’ta etkinlikler bitmiyor..Şimdide Sinop Belediyesi, kültür etkinlikleri içerisinde Safari Sirki getirdi Sinop’a.
Biliyorsunuz yazmıştım, bundan önce Uluslar Arası Türkiye Sirki gelmişti kışın Sinop’a, tam bir fiyaskoydu. Çok eleştiri getirmiştim özellikle afişinden dolayı.
Ve hatta Sanat yönetmeni de bana çok kızmıştı. Bu sirkte gelince bazı arkadaşlarım, Nilgün gitme, yine aynı şeyle karşılaşırsın demişti. Önce internetten araştırdım, farklı geldi. Ve gideceğim dedim. Ve iyi ki de gitmişim. Dün akşam saat 21.00 matinesine gittim bir arkadaşımla. Müthişti. Çok çok güzeldi, inanın. Bu sefer de ilgi azdı. Salonun ancak yarısı doluydu desem, doğrudur.
Türklerin ve Çinlilerin gösterilerine bayıldım. Yüreğim her defasında ağzıma geldi, adrenalinim yükseldi. Değerli okuyucularım ayağınıza gelen bu fırsatı muhakkak değerlendirin.
Bugün son gün, ilk seans 18.30 da, ikincisi 21.00 de.
Ben size birkaç görüntü yayınlayacağım ama siz tamamını izleyin derim.
Çinlilerin yaptığı akrobasi gösterileri, tel üzerinde yüzlerinde kara torba geçirip yürümeleri, üstelik altlarında file filan yok, düşseler ya güp yere çakılacaklar anlayacağınız, çok güzeldi. Dümdüz direğe hoplaya zıplaya çıkıyorlar bazen tersten tırmanıyorlar, bazen baş aşağı kendilerini direkten bırakıp yere 10 cm kalınca ayaklarıyla direğe tutunuyorlar…Off offf müthişti.
Ya Türklerin yaptığı gösteri bana birkaç kez çığlık attırdı. Sarkaç şeklinde işleyen, kalın delikli halkalar içinde yürüyüp koşmaları, olmadı dönen halkaların üstüne çıkıp ip atlamaları veya üstünde başlarına geçirdikleri kara torbayla koşmaları enfesti.
Animasyoncu gençleri de göz ardı edemeyiz, bir zıplıyor arkadaşının kafasına çıkıyordu.blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank
Bu arada yine minik köpekleri de eğitmişler, hoplatıp zıplattılar. Ara verildiğinde köpekle resim çektirmek isteyen 2tl ödeyip çektirdi. Ben kusur kalır mıyım, hemen aldım kucağıma çektirdim resmimi. Sonra da diyorum ki, bunu köpekleri olan en yakın arkadaşım görmesin, onun köpekleri gelince ayyyy diyorum, kaçıyorum, bunu kucağıma alıp, üstelik para verip resim çektiriyorum.))))))
Yaa biliyor musunuz, köpek önemli değil ama, cesaret gösterip yılanla çektiremedim.(((( Ne bileyim içime bir korku düştü. Yılanda sarı kobra gibi irice bir şeydi. İki de bir dilini zıııııız diye dışarı çıkarması da ürküttü beni.(((
Şimdi dedim sokar filan size günlük yazamam, korktum işte.))5tl yede yılanla resim çektirebiliyordunuz. Bu arada bazı küçük çocuklar çektirdi, annelerine de kendilerine de hayran kaldım aferin onlara.
Benim oğlumda geçen sene Tayland’da kobrayla çektirmişti,1dolara. Bunu kaçırdım, artık ben de Tayland’da çektiririm napayım.))))Hem Tayland’a gitmek için bir vesile olur.)))))
İşte böyle sevgili okurlarım… Sinop’taysanız bugün muhakkak bu gösterileri kaçırmayın, Sinop dışında olanlarda akıllarının bir köşesine not etsinler, şehirlerine Safari Sirki gelirse gitsinler derim..Benden söylemesi…Karar sizin. Tekrar iyi pazarlar diliyorum.
Bugün Sinop’ta gün doğrusu esiyor, öndeniz dalgalı. Ve koyu lacivert renkte, kabarık. İnsanı ürkütüyor. Tekne turu yapılmaz, ama karadan plajlara gidebilirsiniz. Sakın evde oturmayın. Veya Akliman tarafı da piknik için ideal. Artık nasıl isterseniz.
Size güzel eğlenceler diliyorum. HOŞÇAKALIIIIIIIIIN…

Not:Safari Sirkine gidemezseniz videoları muhakkak izleyin derim.

Çinlilerin müthiş gösterisi-safari sirki ncabaci

müthiş sarkaç gösterisi-safari sirki ncabaci

direkten aşağıya kayış-safari sirki ncabaci

safari sirkinin ipte gösterisi ncabaci

başında torbayla ipte yürüyüş- safari sirki ncabaci

arkadaşının, başının üstüne sıçrayış-safari sirki ncabaci

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

9 Yorum

  1. blank
    İsmail Hakkı Yağcızeybek

    Merhaba, Ben İsmail Hakkı Yağcızeybek Safari Sirkinin kurucusuyum, bizimle ilgili bu güzel yazıyı kaleme aldığınız için çok teşekkür ederim.
    Uluslararası Türkiye Sirki gibi iddaalı isimleri kendilerine yakıştıran ama isimle içeriğin alakası olmayan gruplar için yaptığınız eleştiri içinse ayrıca teşekkür ediyorum.
    Her ne kadar Türkiye ismini kullanmak kanunen yasak olsada sadece seyirciyi çekip, vurdu kaçtı mantığıyla parasını almak için böyle bir cesareti gösterebiliyorlar. Ayrıca sanırım tiyatro salonunda gösterilerini sundukları için kendilerini tiyatral-sirk diye adlandırıyorlar. Halbuki tiyatral sirk; bir teması, rejisi, koreografisi olan sirk gösterisidir ki bunu profesyonel senarist, rejisor, koreograf, müzik adamı, kostümcü, dekorcu, akrobasi sanatçıları, pandomim sanatçıları, dans ve bale sanatçıları gibi bir çok kişi bir arada çok uzun çalışmalar sonunda ortaya çıkarabilirler. Mesela safari sirki son turnesinde Gılgamış Destanını dans, bale, akrobasi, pandomim gibi sahne sanatlarından yararlanarak her gün en az 8 saat prova yaparak 7 ayda hazırlamıştır. Baş rejisorlüğünü Prof. Dr. Varlam Nikoladze (Aslan Aksakal) yardımcı rejisorlüğü dr. Vladimir Kanova, Senaryo yazarlığını. Dr.Bilgin Adalı, Koreografi yönetmenliğini Elena Tkachenko yaptı. Tanıtım filmi için şu linke tıklayabilirsiniz; http://safarisirki.com/galeri/videolar?task=videodirectlink&id=11
    Ama çok yazık ki Gılgamış turnemiz bitti ama çok daha güzel bir gösteriyle Sinop’a geleceğiz, sayfanızdan duyurmak istiyorum Hitit Güneşi adlı gösterimiz yaklaşık 3 ay sonra hazır olacak, kendi branşlarında en iyi yaklaşık 80 sanatçı, ve 50 yardımcı personelin yer aldığı muhteşem gösteri yakında beğeninize sunacağız.
    Safari Sirki, hiç bir şekilde devlet desteği, kurum ve kuruluşların sponsorluğu olmadan sadece ve sadece seyircisinin katılımı ve desteğiyle bu gösterileri yapmaktadır.
    Hiç bir afişinde, broşüründe, Kültür Bakanlığının desteğiyle gibi bir ibareyi göremezsiniz ( Mesela Uluslararası Türkiye Sirki Kültür bakanlığı desteğiyle hareket eder)Tabi durum böyle olunca belediyeler Kültür Bakanlığı destekli sirk! leri tüm imkanlarını seferber ederken, biz sadece yaptığımız sanatla seyircimize güvendiğimizden, bir karpuz satıcısı muamelesi görürüz, yer parası, russum, madem eğlendiriyorsun eğlence vergisi (%20-%30 ve peşin) gibi…
    Safari sirkinin vizyonunda; Sirk sanatlarına şu ana kadar denenmemiş gösteri teknikleriyle zenginlik katmak ve benzersiz gösterilerle Dünya turnesine çıkıp Anadolu kültürünü tüm Dünya’da tanıtmak, tüm Dünya sirklerine örnek olmak ilkesi, misyonunda ise;
    Türkiye’ye özgü bir sirk kültürünün yeniden yapılanması için Edirne’den Hakkari’ye kadar Türkiye’nin tüm yerleşim merkezlerine giderek izleyenlerle buluşmak. Halkın her kesimi tarafından çok benimsenen, her yaştan, her kültürden, her dilden ve her coğrafyadan tüm insanlara ortak bir eğlence zemini oluşturan sirk ve gösteri sanatlarının Türkiye’de de yaygınlaşması ve Türkiye’ye özgü bir sirk kültürünün yeniden yapılanması için çeşitli projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirmek, vardır bu vizyon ve misyonu sadece ve sadece seyircisine güvenerek çizmiş ve adım adım hayata geçirmektedir.
    Yeni gösterilerde buluşmak dileğiyle, teşekkürler.
    İsmail Hakkı Yağcızeybek
    Safari Sirki direktörü
    safarisirki@gmail.com
    http://www.safarisirki.com

  2. blank

    Sayın Sinop Aşığı Nilgün hanım

    Yazılarınızın sıkı bir takipçisiyim. Sinop’lu olmam ve Sinop’a açılan penceremden birisi olması nedeni ile olsa gerek.

    Kalemi eline almış sağa sola yazılar yazan “yaramaz çocuklar” gibi, duvar kirleten yazıları yazanlardaki, nasıl bir vizyon, nasıl bir misyon nasıl bir “egodur” bir türlü anlam veremiyorum.

    Eleştiri yazılarını okumayı da, yazmayı da çok severim fakat kişi ve kurumlar hedef gösterilmez, tatlı hicivlerle özendirilir, heveslendirilir, hatta desteklenirse, işte böyle bir yazıyı satır aralarına kadar okurum.

    “Tüü kaka” türünden, kulak çeken,yara kaşıyan yazıların ve buram buram Advertorial (Bir markayı duyurmak insanlara reklam olduğunu hissettirmeden onlara reklamını yapmak) kokan bir yazılar ise bence, yazan kişinin egosunun tatmininden öte gitmez ben yazdım oldu yazılardan biridir.
    Bu yazılar bir süre sonrada sayfadan kaldırır.

    Okuyucu uyarıları dikkate alarak, hiç bir açıklama yapmadan kaldırılan yazılar gibi olurlar.

    Yazan benim, Blog benim, eee kalemde benim, size ne oluyor. Yazılan yorumları ben onaylıyorum işime gelirse yayınlıyorum, işime gelmeyeni siliyorum diyen “yazı yazma heveslilerinin” varlığını düşünmek bile istemiyorum.

    steril iğneyi kendimize, paslı çuvaldızı başkalarına batırmayalım….
    Anladığımı anlatabildimmi bilemiyorum

    Sağlıklı günlerde başarılarınızın devamını dilerim.
    Saygı ve Sevgilerimle
    Okuyucunuz

  3. blank

    Yazılarımın takipçisi olmanız beni mutlu etti.Bu yorumunuzda sanıyorum birilerine sitem var??????
    Sİnop’tan selamlar.

  4. blank

    Nilgün Hanım,
    Yazımda sitem olduğunu anlamanız da, beni mutlu etti, sanırım kime olduğu konusunda sizde bir sürü soru işareti oluşmuş…
    Sorun değil, ikimizde Sinop Aşığı, gösteri sanatları aşığı olunca bir kaç hoş yazıdan sonra ortak noktada buluşacağız demektir.
    Yazdıklarımızı bir kez daha okur, gerekli düzeltmeleri yaparak yayınlarsak sorun kalmaz daha anlaşılır oluruz, birilerini kızdırmaktan zevk alan bir kişi imajından çıkarız diye düşünmekteyim. Sinop’a Marmaris ten Sevgiler

  5. blank

    Mükemmeldiniz ,sizleri kutluyorum.

  6. blank

    Sayın Yağcızeybek’in yazısını en üste almanızdan ne yapmak istediğinizi ve “sizi” daha iyi anladım.
    “Parayı veren düdüğü çalar” misali site ismi ve barındırmasını siz ödediğinizden istediğinizi kapak yaparsınız.
    İlk yorumumda bahsettiğim; Kalemi eline almış sağa sola yazılar yazan “yaramaz çocuklar’dan özür dilemem gerek, kötü bir benzetme yapmışım. Sahur öncesi duygularımın paylaşımıdır ve size özeldir.
    Sinop’a açılan bir pencerimi aşırı ceryan yaptığından kapatırken, sağlıklı günlerde başarılarınızın(!) devamını temenni ederim.

  7. blank

    Web siteme gelen yorumlar,tarih ve saat sırasına göre sıraya giriyor.Sizin art düşüncelerinizin ancak farkına vardım.
    Çok üzgünüm, insanlara göre değil,işe göre tavrımı koyuyorum ve bu arada kırıcı olmamaya dikkat ediyorum.
    Ulusal Türkiye Sirki ile yazımıda, yine iyi niyetimden kaldırdım. Ama, yiğitinde hakkını yiyemem..Pencerenizi kapatmanıza sevindim,aksi takdirde rüzgarınızdan rahatsız olduğumdan ben kapatacaktım….

  8. blank

    Merhabaaalaaarrrr… Bu koyu muhabbetten çok sonra haberdar olduğum için kusura bakmayın. Vallaha yazınızı okudum okudum okudum ve sona geldim düşündüm düşündüm düşündüm. Ve yazdım, delinin eline vermişler tebeşir kendini profesör sanmış. Sizin elinize vermişler internet teknolojisinden ufak bir kırıntı ufacık tefecik aklınızla buraları kirletmişsiniz. Hiçbirinize ders vermek gibi bir niyetim yok Zaten hepiniz ve diğer sirkçi kardeşlerimiz şeyinin ucunda peynir görmüşcesine kendini bir b.k sanmış benim ve ekibimden özellikle kurumumuzun isminden rahatsız olmuşlar. Bu ismi sizin gibi reziller ağzına alıp kirletmişler. Bu sirk Türkiye Sirki’dir Türkiye’nin en özel sirkidir ve özelliğide personeline verdiği değerde saklıdır. Elbette bir ağaç birden büyümez bazen kurur bazen yeşerir. Önemli olan bu ağacı hep birlikte ayakta tutmaktır. Çirkin karalamalarınızla hiçbir yere varamazsınız sadece kendi aranızda okuyup kendinizi tatmin edersiniz. Madem bu yazıyı tüm sirkçiler kendi aralarında yorumlamış ve birbirlerinle paylaşmış. O zaman size diyorum ki beni gördüğünüzde yalakalık yapmayın yüzüme sahte gülücükler takınmayın ve size yalakalık yapan kendini bilmez blog yazarlarının arkasına sığınıp beni küçültmeye çalışmayın. Şimdi bu site sahibi dahil hepinize hass.kt.r çekiyorum. Hayat hayattır, Sanat sanattır, hayatı sanat ile yaşamak yaşama sanatıdır diyor iyi günler diliyorum. Ulaş CANKURT Türkiye Sirki Genel Sanat Yönetmeni.

  9. blank

    Sizle bu konuyu daha fazla tartışacak değilim. Zaten yazınız, terbiye durumunuzu belli ediyor..Sitem paylaşım platformudur, tartışma platformu değil.Bu konuda size cevap verecek diğer kişiler olursada artık web sitemde yayınlamayacağımı buradan bildiriyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.