Demir Döven….Cam Patikler…

Sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları,

Sizlere,  sevgili yönetmenimiz ve muhteşem oyunlarımızın yazarı, aynı zamanda öğretmenimiz Şeref ÇETİN’in yazdığı ve şu anda yönettiği, provalarına başladığı oyunumuzdan bahsetmek istiyorum.

Bu oyun Çarlık Rusya’sının son dönemlerinde yaşayan dört kadının yollarının bir çan atölyesinde kesişmesi ile başlar. Kendi dönemi içerisinde yapılan hak alma grevi süresince gelişen olayları, kadınların toplum içinde yaşamış oldukları baskıları, haksızlıkları ve aldatılmışlıkları dinleyici ve görücünün takdirine sunulmaya hazırlanıyor.

Usta’nın kaleminden 8 mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nünü , metin içinde yaşatmaktadır.  Ustad Rus Edebiyatından etkilenerek yazdığını, dört farklı kadın ve farklı düşünceye sahip, kadınların kendi aralarındaki fikir ayrılıklarına rağmen ortak noktada buluşup, toplumsal baskıları birlikte yaşamalarıdır’ diye özetlemiştir.

Şeref Çetin Tiyatrosu Oyuncuları; Nikolay DİMİTRİÇ Şeref ÇETİN, Rufina AGARKOVA Sevgi YAMİ, Ekaterina NİKALAYEVNA Nalan DURMAZ, Lidya İVANOVA Şebnem ERGELEN, Nadya PETROVNA Zeren ZEYNEP Grafik Tasarım Erdem ONAY, Kostüm ve Dekorlar ekip çalışması, Oyunun Yönetmeni Şeref ÇETİN, Yönetmen Yardımcıs Hakkı DOĞAN,oyunu bir an önce izleyiciyle buluşturmak için yoğun bir çalışmaya girmişlerdir.

Umarım oyunu Sinop’a da taşıyabiliriz. Karadeniz’in incisini, uzun zamandır ziyaret edemiyordum. Belki sebep olur.

Sevgiyle kalın…

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.