ormandalı ilk orta okulusiirt-pervari

ÇORBAMIZA SİZDE TUZ ATMAK İSTER MİSİNİZ?Cam Patikler…

  Merhaba Sevgili Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

     Bugünkü yazım, elbirliğiyle birçok karanlığa ışık olabileceğimizdir. Hemde çok fazla efor sarf etmeden bir mumda siz yakabilirsiniz. Yanlış okumadınız, evinizde çocuğunuzdan kardeşinizden ya da sizin, artık size faydası olmayan kitaplarınıza başka çocukların ne kadar ihtiyacı olduğunu görseniz, eminim hemen toparlar çevrenize de duyurur gönderirsiniz. Biz yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Sizde çevrenizde küçük bir grup kurarak bu çocuklarımıza destek olabilirsiniz. Şimdi biz nasıl başladık ve devam ediyoruz onu anlatarak sizlere de adres vereyim.  Büyük oğlum evde kütüphanesini düzenlerken, artık ihtiyacı olmadığı bazı ansiklopedileri ayırdı. Bende yakınımızdaki İlköğretim Okulunu önerdim. Daha önceki senelerde kütüphanelerine hatırı sayılır ansiklopediler vermiştim. Oğlum güzel bir fikirle bana geldi. ” Anne, interneti olmayan bir çok okul var, onlara gönderelim. Artık internetin olduğu yerde kimse ansiklopedilerde araştırma yapmıyor.” dedi. Çok da haklıydı, bende sosyal medyadan duyuru yaptım. Gruptan arkadaşım bana Siirt’te bir okul önerdi. Bende hemen bağlantıya geçtim. Orası da yeni açılmış bir okula yönlendirdi. Siirt’in Pervari ilçesinde “Ormandalı İlk Orta okulu” Müdürü Mehmet Asan bey. Çok ilgili, okulun çok fazla bir şeyi olmadığını dolapları yakın çevrede ki başka bir okuldan aldıklarını, internetin sadece mobil olduğunu onu da resmi yazışmalar için kullanabildiklerini söyledi. Bende hemen çevreme kısa bir duyuru yapıp, en kısa zaman içinde ne kadar toparlayabildimse toplayıp PTT kanalıyla gönderdim. PTT nin %50 indiriminin de hala devam ettiğini öğrenince inanın çok sevindim. Mutlaka biliyorsunuzdur, özel kargo şirketleri oldukça yüksek fiyatlara taşıyorlar. Bir yaprak A4 kağıdı Ayvalık’tan Konya’ya 25 TL ye gönderdik. Düşünün 40 küsür ağırlıktaki kitapları kaça gönderirlerdi. Ama biz sadece ve sadece 60 tl ye çocuk sevindirdik. Yani göndereceğiniz kitaplar inanın PTT aracılığıyla ucuza gidecektir ve o çocuklara bir ışık da siz olacağınız için çok mutlu olacaksınızdır.    

   Sizde okuduğunuzu ya da artık kullanmadığınız kitaplarınızı paylaşın. Tozlu raflarınızdan alın bekletmeyin. Temiz ellerde hayat bulsunlar. Bir kitap, bir mutlu çocuk demek. Kitaplarınız geleceğe ışık olsun. Kitaplarımızla destek olalım. Eğer elinizde kullanmadığınız bilgisayar, yazıcı vs. varsa onları da gönderebilirsiniz. 

    BİR MUMDA BİZ YAKALIM, BİZİM IŞIĞIMIZLA DA AYDINLANSINLAR… 

    Bu pandemi de evimizdeki dolapları toparlamak için çok büyük fırsat, vaktim yok demeyin.

    Haydi, artık kalkın koltuklarınızdan doğru raflarınıza göz atmaya… Haber bekleyenleriniz var…

     Sevgiyle kalın, iletişimde kalın…

Not: Okul Müdürü Mehmet Asan. Okulun adı da,Ormandalı İlk Orta Okulu,Siirt-Pervari.Ve Ptt kargoyla yollarsanız %50 indirimden faydalanırsınız.Onlar adına çok teşekkür ederim.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

              EGE’NİN İNCİSİ “AYVALIK”

Merhaba Nilgün’ün günlüğü okurları. Bu yazımda size Ayvalığımızı anlatmak istiyorum. Aslında anlatılmaz yaşanır diyesim var. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.