HAYAL GÜCÜ VE YARATICILIK…Cam Patikler..

Doğumdan itibaren barındırdıkları hayal güçlerini beslemek ve yaratıcı çocuklar yetiştirebilmek anne ve babaların elindedir. Hayal gücü yüksek ve yaratıcı çocuklar yetiştirmenin sırları.
3-4 yaş çocuğu;
Bu dönem bebeklikten çocukluğa geçiş dönemidir. Gerçek dışı hikayeler anlatabilirler. Korku ve kaygı yaşayabilirler. Gerçekle hayali karıştırabilirler. Resim yapmayı severler. 5 yaşından sonra gerçek ve hayali ayırt edebilirler. Yaşıtlarıyla oyun oynamaya başlarlar. Bu oyunlarda gerçek hayatla ilgili öğeler dikkat çeker. Oyun gerçeğin bir dışa vurumudur. Bağımsızlık kazanmaya başladıkları için özgüvenleri artar ve çevreyi keşfetmeye başlarlar.
Çocukların gerçek hayatta yapabileceklerini öğrenmenin yolu hayal gücünden geçer. Hayal gücünü geliştirebilmek için yapılan etkinlikler aynı zamanda onların duygusal ve zihinsel olarak da gelişmelerini sağlar. Bebeklerin duyuları sayesinde çevrelerine karşı farkındalıkları gelişir. İlk dönemde nesneleri ağzına getirerek onları tanımaya çalışırlar. Motor becerileri geliştikçe dokunma yoluyla tanımaya çalışırlar.
Çocuklar çevrelerinde gördüklerini taklit etme becerilerine sahiptirler. Yaşları büyüdükçe ebeveynlerini, çevrelerinde olup bitenleri taklit etme yetenekleri gelişir.
Hayal gücünün geniş olması çocuğun dış dünyaya olan duyarlılığını geliştirir. Böylece çevresine karşı çok daha dikkatli olur.
Oyunları ve yaptıkları etkinlikler ebeveynleri tarafından sürekli sınırlandırılan çocukların iç dünyasının zenginleşmesi beklenemez. Duygu ve düşüncelerin rahat ifade edebilmesi duygusal olarak güven veren bir ortamda çıkar. Bu nedenle anne ve babalara düşen bazı sorumluluklar var.
*Resimli hikaye kitapları okuduğunuzda resimlere bakarak hayal güçlerine göre kendi hikayelerini yaratmasına izin verilmelidir.
*Bazı çocukları yeni aldıkları oyuncakları kendileri keşfetmek isterler.
*Çocuk tiyatroları da gelişimleri için de güzel bir aktivitedir. Tiyatroyu izlerken benzer bir durumda kendilerinin de diyeceğini düşünürler.
*3-4 yaş çocuklarının hamurla oynamaları nesne oluşturmaları faydalı oacaktır.
*6 yaşından önce müzikle tanışmış olan yaşına uygun müzik eğitimi alan çocukların yaratıcılıkları da olumlu yönde gelişir.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.