NİHAT GENÇ’İ GÖRÜN..H.Çiçeksever’den..

Sağolsun Nilgünün Günlüğünden Sinop’taki gelişmeleri dünyanın öte  ucundan bile takip edebiliyoruz. Teşekkürler Nilgün Cabacı.

Sinop’ta  Kitap imza etkinliğine Modern Çağın Dervişi Nihat Genç’in geleceğini yazmış. Tavsiyem Nihat Genç’i kaçırmamanız. 2007 senesinde, İstanbul’a geldiğim ilk zamanlar daha adını pek duymamıştık. Beyoğlu D&A da bir konferansına gitmiştim. Benimle yaşıt olmasına rağmen son derece genç ve dinamik, açık sözlü, geleceğin karanlık yüzünü gören parlak bir yüreğe sahipti. Konuşma bitince yanına gittim, sigarayı bırak, şu kalemimi al ve sözümü unutma, senin gibi insanlar ülkeye lazım demiştim. Müthiş bir kalabalıkla aşağıya indik, herkes kitap aldı imzalatacak, benimde elimde Hattı Müdafaası  baktım imzalamıyor kalabalıkta beni arıyor ve ilk önce benim kitabımı imzaladı. Buna vefa denir, bu sadece bizim millete  ve gelişmiş ruhlara özgü bir haslettir.

Nihat Genç Karadenizli cesur, korkusuz ve Allah’ın ilham verdiklerinden, kimseye müdanesi yok. Allah her millete kendi dilinden bir uyarıcı yolluyor. Nihat Genç böyle birisi olsa gerek diye düşünüyorum ve  görmenizi tavsiye ediyorum. Ancak karanlıklar böyle aydınlığa çıkacak.

Verdiği tepkilerden dolayı başına gelmedik kalmamasına rağmen hala konuşuyor. Nihat Genç  ümit ve cesaret verici sözleriyle diyor ki;

“Yazarları askerleri ABD emirleriyle tutuklayabilirsiniz ama ağaçlarımızı dağlarımızı bayrağımızı susturamazsınız.

Bu topraklar nice kara günler nice ihanetler gördü, hepsinden bağımsızlığından zırnık taviz vermeden ayağa kalkmayı kahramanca başardı. Bir siyasi hükümet ki ABD ajanlarıyla açılımlar anayasalar yapıyor, bir terör örgütü ki ABD’nin özbeöz evladı askeri gibi çalışıyor, PKK ve AKP aynı ABD projesinin kardeş çocuklarıdır.

Herkes öğrenecek, masmavi bu gökler bizim, bu söğütler iğdeler kavaklar ladin ağaçları bu dağlar bizim, ecdadımızın kubbeleri babalarımızın türküleri bizim, o ay yıldızlı bayrak kaç bin yıl şahit oldu, toprağımızın halkımızın şaha kalktığını..

Bu savaş toprak ve bağımsızlık savaşıdır, bağımsız olmayanlar ‘insan’ olamaz, bağımsız olamayanlar hak hukuk anayasa özgürlükler tartışamaz..  ABD ve PKK ve işbirlikçileri hergün kan döküyor ama bir şey daha oluyor, Mustafa Kemal’den aldığımız bağımsızlık ateşinin ne kadar büyük kutsal bir değer olduğunu herkes gözyaşlarıyla acılar çekerek bir daha yeniden öğreniyor.. AKP’li denilen cemaatci denilen insanlara bu ülke fazla, hatta bu insanların bir ülkeleri olması çok lüks.

            Ey işbirlikçiler, size bu ülke çok fazla, size bir şeyh yeter, sizin neyinize bir memleket sahibi olmak. Sizin normal hakkınız İtalya sahillerine yanaşan Afrikalı göçmen botlarında yaşamak.”

            İşte Nihat Genç bu kadar gerçekçi, ülkesini seven, satılması zor bir adam..

 

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den

Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri …

Yorum

  1. blank

    Ben tanımıyordum ama bu yazdıklarınızdan sonra gidip görmek şart oldu.. Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.