BAHAR GELDİ..CAM PATİKLER..

Ormanın içinde yaşayan biri olarak, doğanın uyanışını en ince ayrıntılarına kadar görebildiğimi sanıyorum. Doğa tüm cömertliğini bize sunuyor, görüp izleyebilen şanslı kişilerden biriyim diyebilirim. Yeşilin her tonunun içinden çıkan rengarenk çiçekler,  kurak toprağın çatlakları arasından kendini göstermeye çalışan küçük renkli çiçekler gerçekten muhteşem. Ancak bu muhteşemliğin yanında da bahar alerjisi de geliyorum diyor. Geçen sene çok yoğun yaşayınca bu sene doktorumun önerisine uyarak baharın gelmesiyle tedaviye başladım. Önceden önlemimi almak istesem de galiba gecikmişim. Neyse diyelim;  bende sizler için biraz araştırma yaptım. Her hastalık gibi alerjinin başında önlem alınırsa abartılacak bir şey olmadığını öğrendim ( geçte olsa ). Sizlerle de paylaşmak istedim.

Havaların ısınmasıyla atmosferdeki basınç değişiklikleri, havadaki nem değişiklikleri, baharla ortaya çıkan polenlerin bu durumu önemli rol oynamaktadır  alerjide. Ayrıca sadece bunlar etken değilmiş ev akarları ve hazır gıdaların uzun süre dayanması için geliştirilen katkı maddelerinin çok önemli rolü bulunmaktaymış. Bunun içinde çocuklarımızı mümkün olduğunca doğal gıdalarla beslememiz gerektiğini vurguluyor uzmanlar.

Her polen alerjiye yol açmazmış. Ülkemizde bölgesel farklılıklar bulunmasına rağmen en çok nisan ve haziran ayında çayır polenlerinin etkili olduğu söylenmektedir. Hedef organlar burun ve akciğerlerdir.

Etkilenme burunda ise ‘alerjik nezle’ olarak görülüyor. Burun akıntısı, hapşırma, burunda kaşıntı ve tıkanıklık olarak kendini gösteriyor.

 

Çocuklarımızı ve kendimizi polenlerden korumanın yollarını da şöyle sıralıyor uzmanlar:

*Hangi polenlere karşı duyarlı olduğumuzu öncelikle saptamalı

*Evin kapı pencereleri kapalı olmalı

*Polenlerin atmosferde yoğun olduğu zamanlarda çocukları dışarı çıkarmayın

*Polen zamanı ağaçlık, çimenlik yerlerden çok deniz kenarlarını tercih edin

*Dışarıda çocuklarınıza güneş gözlüğü takın ve eve gelince hemen yüzünü yıkayın

*Şapka takın ve yatmadan önce çocuğunuzun saçını yıkayın çünkü yapışan polenler uykuda rahatsız edebilirler

*Eve gelir gelmez çocuğunuzun dış ortamda kullandığı kıyafetleri değiştirin

Biz büyük oğlumla denedik ve çok faydasını gördük bende sizinle paylaşmak istedim. Sağlıkla ve sevgiyle kalın sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Yorum

  1. blank

    Teşekkür ederim Nalan hanım güzel bir paylaşım olmuş.benim 3 yaşındaki oğlumda da alerjik astım var, uyarılarınızı dikkate alacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.