Issız Erkekler Korosu…

Yaz geldi daha rahat kitap okur oldum. En son aldığım Canan Tan’ın ‘Issız Erkekler Korosu’da rahat okunan bir romandı.

Konusu Ademoğlu Pansiyonunda kalan,ezilen,horlanan,acı çeken,ağlayan, dayak yiyen  erkek müşterilerin (bayan kalamıyor),başından geçen acı dolu hikayelerini anlatıyor. Ama nasıl anlatıyor, bir fasıl gecesinde.

Akşam yemek masası etrafında toplanıp, Vecihi Bey’in eline udunu alıp, önce ağırdan şarkılarla başlayan fasıl gecesine,sonra istek şarkılarla devam etmesi, hepsinin geçmişinde yaşadığı olayları ortaya çıkarıyor.

Bu Canan Tan bu romanda ,daha önce okuduğum ‘Piraye’sin deki Haşim’in hikayesine  de yer vermiş. Hatta birden Haşim’in hikayesini okuduğumda ,aa ben bu hikayeyi daha önce de okumuştum dedim. Henüz okumadım ama,Yüreğim Seni Çok Sevdi’nin Murat’ı, eskilerin Eylemci’si Vedat’ta bu kitapda.

Vecihi Bey’e ne istekler geliyor bir bilseniz….Nereden sevdim o zalim Kadını,Gönül aşkınla göz yaşı dökmekten usandı artık,Dokunma kalbime zira çok incedir kırılır,eller kadir kıymet bilmiyor anne…

Birbirinden güzel şarkıları sizlere bu kitap hatırlatırken, bazı şarkılarda da kendinizi buluyorsunuz.

Toplam 220 sayfa,bir çırpıda okuyup bitirdim. Ben seviyorum Canan Tan’ın yazı dilini.Sizede öneririm.Tatile çıkarken yanınıza alabilirsiniz.))

Bol okumalı günleriniz olsun… Kafanız serin, ruhunuz dingin olsun.Sağlığınız yerinde, huzurunuz daim olsun..Eeee daha ne olsun!!!!!!!

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.