Beni Hatırla..Lesley Pearse.

502 sayfalık bir roman. Hem de gerçek yaşamdan alınmış. Çok sürükleyici, hiç elimden bırakmak istemedim .4 günde de bitirdim.

Kitapcılarda satılıyor ama Dr. Rıza Nur Kütüphanesinde olunca ,ben de oradan alıp okudum. Kesinlikle okumanızı öneririm.

Ama başta şunu belirteyim olaylar cezaevlerinde geçiyor. Kısaca özetlersem:

Mary yoldan geçen bir bayanın şapkasını çalarak hayatının en büyük hatasını yapan bir denizcinin kızı. Bunun hemen ardından uzaktaki bir ceza evine sürgün gidiyor ve hayatta kalma mücadelesi başlıyor. Aç kalıyor,susuz kalıyor,hücrelerde kalıyor.Vücudunu mal veya yiyecek uğruna kullanıyor. Evleniyor, çocukları oluyor ve bu sürgün hayatında hayatta kalabilmek için hayal edemediğiniz şeyleri yapıyor. Sonrada bu mücadelesi sadece kendi için değil çocukları,kocası ve arkadaşları  içinde devam ediyor. Zekası ve becerileriyle hayatta kalmayı başarıyor.. Ama bu süreçte neler neler yaşıyor. Okurken çok etkilendim,toplumdaki düzene kızdım,küfretim, Mary’i ise aksine,hayata duruşundan ve bakışından takdir ettim. Nasıl bir mücadele idi,nasıl bir öz güvendi onunkisi.İşte bir hata ve onun karşısında yaşadıkları.Allah kimseye böyle bir hayat nasip etmesin.

Bence hemen okuyun.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

2 Yorum

  1. blank

    Merhabalar.
    Bu kitabı okumak istiyorum lakin ikinci el olarak edindiğim bu kitabın 15 ile 30.cu sayfalar arası eksik. Kitabın basılı veya dijital kopyasına hiç bir yerden ulaşamadım. Rica etsem ilgili sayfaları bana resmini çekip gönderebilir misiniz ?
    E mail : myifog@gmail.com
    Teşekkür ederim

  2. blank

    Kütüpaneden almıştım, şuanda elimde yok maalesef

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.