ALTIN ÇOCUKLAR ( Golden Children)

 

Beyoğlu’nda bulunan  Suna ve İnan Kıraç Vakfı  PERA MÜZESİ 13 ekim-6 ocak tarihleri arasında içeriği açısından dünyadaki  tek örnek olan  Yannick Vu & Ben Jakober  Vakfı Çocuk Portreleri Vakfı Koleksiyonu’ndan bir seçki sunuyor. Altın Çocuklar  16-19. Yüzyıl Avrupası’ndan  Portreler. Avrupa’nın o dönemdeki  ihtişamını  gösteren muhteşem yağlıboya tablolar görülmeye değer.

16. yüzyıldan 19. Yüzyıla, çoğunluğu kraliyet ailelerine ve Avrupa yüksek aristokrasisine mensup çocukların  portrelerinden oluşan, İspanya’daki Yannick ve Ben Jakober Vakfı Çocuk Portreleri Koleksiyonu otuz yılı aşkın bir sürede geniş bir bilgi birikimi ve tutkuyla oluşturulmuş.

IMG_9886altın çocuklaraltın çocuklaraltın çocuklar

İçeriği açısından dünyada bilinen tek örnek olan koleksiyondaki çocuk resimleri, Avrupa siyasi tarihinin dört yüz yılına, aristokrasi geleneklerine, inançlarına, moda akımlarına ışık tutarken Avrupa portre  geleneğine de bir bakış sunuyor.

Sergi, ister İngiliz ya da İtalyan, Danimarkalı ya da İspanyol,  Alman, Polonyalı, Flaman, Hollandalı ya da Fransız zengin kıyafetleri, ihtişamlı dantelleri, dizi dizi mücevherleri ya da koruyucu muskalarının ardında resmedilen küçük çocuklar aracılığıyla geçmiş olgusuna dair derin gözlemler içeriyor.

Osmanlı  Hanedanlığının ihtişamına imrenen  Fransız Kont ve Kontesinin  Türk giysileri içinde iki tablosu sergileniyordu.

Bir diğer katta ise daimi koleksiyon İznik Çinileri ve Osman Hamdi Bey eserleri ziyarete açık bulunuyor. Kaplumbağa Terbiyecisi  tablosu  etkileyici görüntüsüyle baş köşede yer almıştı.

Hepsi görülmeye değer..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den

Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri …

2 Yorum

  1. blank

    Siz zaten mükemmel öğrenciler yetiştirdiniz , mükemmellik sizin ruhunuzda var çocuklara nasıl yansıtmayasınız ki çok eski öğrencilerinizden biri olarak sizinle 7 yaşımdan bu zamana kadar hep gurur duydum ve bugun 30 yaşındayım iyi varsınız candan değerli insan

  2. blank

    Yıllar sonra vefalı bir öğrenciden ses duymak heyecan verici, teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.