GRİNİN ELLİ TONU….E L JAMES.

 

Şimdi ben okuduğum bu romanı size nasıl tanıtsam????Çok zor …

Niye çok zor?

Çünkü bizim toplumumuzda cinsellik hep üstükapalı konuşulmuş, utanılmış,  ayıp diye nitelendirilmiş bir olgu.Çoğu ebeveyn ben de dahil,çocuklarıyla bu konuda hiç konuşmamıştır. Çoğu genç cinsellikle ilgili bilgilerini arkadaşlarından, kitaplardan ve tabiki şimdi internetten öğreniyordur.Bir de şöyle düşünmek lazım..Şimdi bu yazdıklarımı okuyan gençler varsa ,’’ yaa siz hangi devirde yaşıyorsunuz ‘’diye soranlarda vardır….Eminim..Bizim zamanımızda diye başlamak istemiyorum …Ama işin aslıda bu. Şimdi Face de paylaşılan resimleri gördükçe, bazı gençlerin paylaşım yazılarını okudukça,kendimi çok gerilerde kalmış görüyorum.Fakat bundan da fazla bir şikayetim yok.

Ama okuduğumuz gazetelerden, duyduğumuz TV haberlerinden veya arkadaş duyumlarından hiçde normal olmayan, anormal birçok şey duyuyoruz cinsellikle ilgili…

Şimdi bu kitabı daha okumadan önce, gazetede hakkında bir yazı okumuştum. İngiltere’de bu kitap çok okunmuş ve okuyanlar cinsel hayatlarının daha renklendiğinden bahsetmişler.Ben yorum getirmek istemiyorum.

Yalnız dikkatimi çeken birşey oldu. Ekim ayında D&R larda liste başı satılıyordu. Aralıkta gittiğimde yine liste başıydı.

Bu neyi gösteriyor, gizli bir cinsellik düşkünlüğü var.Çünkü rahat konuşulamadığı için, okunuyor diye düşünüyorum.Tabii bu benim fikrim.Bu kitabın filmi çevrilse tam bir porno olur ve RTÜK de yasaklar.Yani öyle bir kitap işte.

Baştan sona, Edebiyat öğrencisi Ana Steele ile zengin ve yakışıklı iş adamı Christian Grey’in ilişkisinden bahsediyor.

Tesadüf üzere tanışırlar ve Ana ,Christian’ın çekim gücünün içine girer. Grey’in tehlikeli,çok değişik ve acı veren fantazileri vardır.Hükmetmeye alışmış olan Grey ,Ana ‘ya da hükmetmek ister. Bu arada Ana , yaşadığı ilişkide kendi gizli arzularını keşfeder.

Ama yapılan şiddete dayanabilecek mi, Grey’in sırrını öğrenebilecek mi diye okuyorsunuz,572 sayfayı bitiriyorsunuz….Amaaaa sonlanmıyor,devamını merak edenler,’’Karanlığın Elli Tonu’’nu alıp okuyorlar.Kitabın arkasında yazanları da sizlerle paylaşmak isterim:

”Edebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Greyle röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ananın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır…
Greyin sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christianın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.”diye yazıyor.

Açık söylemek gerekirse, öyle ahım şahım bir roman değil bence…Hele hele +18 den küçüklerin asla okumasını istemem.Ve özellikle de bu konuda aileleri uyarırım.

Yani durum bu… Ben düşüncelerimi yazdım…Gerisi size kalmış..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.