Bebeğimize Masaj Yapalım….Cam Patikler..

Merhaba sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları,

  Geçen gün internet üzerinde bir video izledim. Ve beni eskilere götürdü. 12 yıl öncesine… ‘Bu video nedir?’ dediğinizi duyar gibiyim. Bebeğinize banyo yaptırmanın ve bebek masajının faydaları anlatılıyordu. Benim küçük oğluma da yaptığımda faydasını o kadar çok görmüştüm ki. Bende anne adaylarına ve küçük bebeği olan annelere faydası dokunabilir diye sizinle paylaşmak istedim. Tabii birazda araştırma yaptım.   Benim küçük oğlum doğduğunda ürkek ve tedirgindi. Yanında ne kadar yavaş ve sakin davransam da tedirgin bir davranışı vardı. Bunu doktorumuzla paylaştığımda bana bebek masajını önerdi ve gösterdi. Gerçekten bir süre sonra o kadar olumlu değişmeler gözlemledim ki…

    Bebek masajı, anneyle çocuk arasında ki duygusal bağı güçlendirip, daha çok yakınlaşmayı sağlayacak güzel bir iletişim yoludur. bebeğinize şevkatle, sevgiyle dokunmak onun gelişiminde büyük olumlu gelişmeler sağlayacaktır. Dokunarak ve konuşarak doğru iletişim kurulduğunda bebeğiniz sevildiğini anlayacaktır. Masaj bebeğinizi sakinleştiren ruhsal ve bedensel gelişimini olumlu yönde etkileyen keyifli bir etkinliktir. aslında buna rahatlama ve rahatlatma tekniği de diyebiliriz.

Şimdi gelelim uzmanların görüşlerine;

     Normal doğmuş sağlıklı bebeklerde masaj fisiksel ve ruhsal gelişimine olumlu etkisi olduğu uzun yıllar önce kabul edilmiş. Problemli bebeklerde masaj etkileri konusunda yapılan araştırmalar oldukça fazla.

 masaj yalnızca bebek ve masaj yapan kişi arasında bağ oluşturmakla kalmayıp, dokunma uyarısı yoluyla vücutta bir dizi olayı da başlatırmış. Aldıkları gıdaların emilimini artırarak gelişimini hızlandırıyormuş. Dolaşım sistemini aktive ederek kalbin iş yükünü de azaltıp, solunum ve sindirim sistemini daha etkin hale getirirmiş.

 Masajın etkilerini saymakla bitiremeyiz ancak bir daha ki yazıma kaldığımız yerden devam edebiliriz. Sağlıkla kalın sevgili okurlar…

Nalan Durmaz

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.