Olur mu olur?Bi’Tutam Tuz..

 

Yine sıkmaya başladılar.

-Kaçııııınnn!!!!!

-Sakin,sakin….Sakin yürüyün…

Yer: Gezi Parkı

Günlerden normal bir gün aslında, ama bu aralar günlerin isimleri pazartesi, salı değil, direnişin birinci, ikinci günü diye adlandırılıyor.

Kızın maskesi korumuyor gazdan. Nefes alamıyor zaten. Panik içinde, sanki ölümün soğuk nefesi üstlerine püskürtülen. 10 tl’ye aldığı yüzücü gözlüğü çantasında. Hazırlıksız yakalandı. Ortada bir şey yokken, insan nasıl da başına bir şey gelmeyeceğine inanarak hiçbir önlem almadan ve almayı  düşünmeden yaşayabiliyor.

Kalabalıkta, daha doğrusu izdihamda biri tutuyor elini. Görmüyor, hala gözleri kapalı. Açmaya çalıştığı  anda yanıyor,batıyor gözleri.

Yürüyor yavaşça elini tutanla. Yolun sonuna geldim derken kendini parkın arka tarafında buluyor. Biri gözüne Talcid’li solüsyon sıkıyor. Yavaşça açıyor gözlerini.

Elini tutan genç gülümsüyor.

-Yenisin galiba.

-Yok, üçüncü gelişim, ama bu sefer ki çok kötüydü.

-Her gün daha fazla sıkıyorlar. Iyi vergi vermişiz:)

-Teşekkür ederim. Sen elini tutmasam orada boğulmuş  olabilirdim.

-Bir şey değil. Adın ne?

-Diren Heranhür.

-Haydi canım. Ne demek bu şimdi?

Gülümsedi genç kız. Adını ne zaman söylese aynı tarz tepkiler alırdı. Bu sefer Diren’i de kendi koymuştu adının önüne.

-Diren bu direniş için kendime kattığım ismim. Heranhür adını annem koymuş. Özgürlüğüne çok düşkün bir kadındı. Saatlere , günlere inanmaz, hayatın anlardan oluştuğunu söylerdi. Beni sürekli doğrularımı söylemem için teşvik ederdi. Dileği olsun diye bana bu ismi koymuş. Senin adın ne?

-Benimki daha normal bir isim. Özgür:) Büyükdedem Çanakkale’de şehit olmuş. Soyadımız da Özgür, ailem 80 darbesi olunca ilk doğacak çocuğa özgürlük artsın diye Özgür adını  koymaya karar vermiş. Piyango bana vurdu.:)

Rüzgar çıktı o sırada. Gezi Parkı’ndaki ağaçların yaprakları hareketlendi, gaz dağıldı.

Heranhür ve Özgür başlarını kaldırıp ağaçlara baktılar. Birinde Heranhür’ün annesi, diğerinde Özgür’ün tüm kayıp ve ölmüş akrabaları gülümsüyordu barış dolu günlere. Yaprakların arasından çıkan Eros iki okunu peşpeşe attı  gençlerin kalbine.Kalktılar, parkın içine yürümeye başladılar, elele.

PS: Bu ufak aşk hikayesi takip edilen twitlerden ve yaşananlardan ilham alınarak yazılmıştır.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

2017 geldi…Bi’Tutam Tuz..

Günaydın sevgili nefes dostu, Büyük umutlarla beklediğimiz 2017 en sonunda geldi ve ilk saatlerde yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.