2017 geldi…Bi’Tutam Tuz..

Günaydın sevgili nefes dostu,
Büyük umutlarla beklediğimiz 2017 en sonunda geldi ve ilk saatlerde yine bizi umutsuzluğa sürüklemek isteyen bir olayla karşılaştık. Hepimiz üzgün, şaşkın, gerginiz. Ama ya umut?

İnsan umudu olduğu sürece hedef belirler, ona doğru gitmeye çalışır, yaşamdan keyif alır, varılacak bir yeri vardır, bilir çünkü. Peki umut giderse ne olacak? Tatsız, tuzsuz bir hayat kimi mutlu edebilir ki? Mutluluk denilen şey aslında bir duygu durumu değil, sadece bir durumdur ve bunu yaratan da içimizdeki neşedir. Neşe de biraz umuttan beslenir. O zaman umuduzun öldürmesine izin vermeden her sabah güneşin bıkmadan, usanmadan doğduğu gibi bizler de küllerimizden doğmalıyız, aynı Anka kuşu gibi.

Şu anda farkında olmasak da büyük bir savaşın içindeyiz. Bu bir algı yönetimi, terörle korkutarak insanları belli bir yöne kanalize etme durumu. Ne kadar farkında olursak, o kadar rahat ve köle olmadan, özgürce geçebiliriz bu durumdan. Zeitgeist filmini izlemenizi öneririm. Biraz insanı zorlayan bir film, ama izlenmeli. Filmin sonunda Florida’da bir kadına mikrofon uzatılır. Kadın bir anne olarak çocuğuna çip takılmasını onaylamaktadır, çünkü çocuk kaçırma olayları çoktur ve böyle bir durumda çocuğunun bulunmasının kolay olmasını istemektedir. Ne güzel bir dilek gibi görünüyor, değil mi? Ama aslında çocuk kaçırma olaylarıyla ilgili sorunun kökten çözümünün bulunmasını, çocukların, yetişkinlerin eğitilmesini, bunun neden kaynaklandığının bulunmasını sorgulamıyor. Bulduğu çözüm çok büyük bir hastalığa karşı sadece bir hap almak kadar gereksiz ve sonuçsuz. Ya da çok daha tehlikeli sonuçlara varabilecek bir durum. İşte en kötü şey, sorgulamadan, bu tarz durumları istiyor durumuna düşmek. O yüzden de farkındalık, farkındalık, farkındalık.

Madem bugün filmden açtık konuyu. Bunları da izlemenizi öneririm:

Persepolis- İran devriminden sonraki hayatı anlatan bir animasyon filmi
Azınlık raporu- Tom Cruise’un başrolünü oynadığı, tam da bugünleri, henüz anlamadığımız sonuçlara gidebileceğimiz günleri anlatan bir film
Zeitgeist – Rockefeller ailesinin çocuklarından birinin arkadaşı olan, şu anda adını hatırlamadığım bir adamın belgeseli

Her şeye rağmen, sağlık, güzellik, mutluluk, huzur ve dinginlik içinde dünya anamızın daha fazla üzülmemesine dikkat ederek, dengede ve merkezimizde bir yıl diliyorum.
Ne demişler?
365 gün= 365 şans

Neden bunu kullanmayalım? Bunu kullanmamak için başkalarını bahane etmemeyi öğrendik artık, değil mi?

Kocaman sevgimle
Banu Conker

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Hayatın Gidişatını Biz Belirleyelim…..Bi’Tutam Tuz.

  Bir zamanlar ‘Secret’ tuzağına düşmüştüm. Zengin olmak istiyordum. Kitap da kendini zengin gibi hissetmek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.