Sis ve Gece…Ahmet Ümit..

Cehennem’i okuduk dan sonra bu kitap çok iyi geldi. 2,5 günde bitiriverdim.

Aslında biliyor musunuz eski bir kitap ama ben yeni okudum. Okuduk dan sonrada tam filmi yapılası bir hikaye dedim. Sonra öğrendim ki, Turgut Yasalar, 2007 de filimini çekmiş.Uğur Polat’ta Komser Sedat’ı oynamış.

Hikayenin başrolünde Komser Sedat var. Gelenekçi yapıya karşı koyan bir polis. Yenilmişliği kabul etmiyor, bir yerde amirlerini hiçe sayarak olayların üstüne gidip, sevgilisi Mine’nin nereye kaybolduğunu bulmaya çalışıyor. Bu arayış içinde ailesini ihmal etsede,sevdiği kızı Mine’yi bulma arayışını sürdürüyor. Karısı bu ilişkisini hiçbir zaman yüzüne vurmuyor.Zaten romanda karısının görüşleri yer almıyor. Ama Sedat sevgilisi ve karısı arasında gidip geliyor.

Mine’nin geçmişi,ilişkileri ortaya çıkıyor…Komser Sedat, çelişkilere,ümitsizliklere düşsede bulacağım umuduyla olayların üstüne gidiyor.

Mine’nin annesi, babası arayışlarını sürdürürken,komser Sedat’ta , Mine’nin  erkek arkadaşının izini buluyor.Ve neler oluyor neler….

252 sayfalık romanın 246.sayfasına geldiğimde ancak olayı çözdüm. Sonuçta tahmin ettiğim gibi çıktı.)))Çok erken tahmin etmişim değil mi?)))))

Bakın kitap çok güzel bence en kısa zamanda okuyun.Hatta sonra da filimini izlersiniz…

Hoşçakalın..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.