Can Dostları….

İnsanları sevdiğim kadar, hayvanları da severim.Çok küçükken hatırlıyorum da sokak da gördüğüm köpekten korkar, yolumu değiştirirdim.Sonraları çok samimi arkadaşım evine köpek alınca,korkum gitti,  elimi sürerek sevmeye başladım..Onların  dostça yaklaşımları,  tüm türlerine karşı sevgimi artırdı.

Sizlere bizzat yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.
Olayın başlangıcı şöyle:2. katta oturan arkadaşım,evde otururken acı bir fren sesiyle hopluyor. Balkondan baktığında bir arabanın,  çevrede dolaşan yavru  köpeği ezdiğini görüyor. Bir koşu gidip, hayvanı  veterinere götürüyor. Yavruyu veterinere götürmek için arabaya taşırken,  köpeğin annesi ellerini ve yüzünü yalıyor. 
Arkadaşım, tedavisi yapılan yavruyu evinin balkonunda iyileşinceye kadar bakmak zorunda kalıyor.İlk gece yaşadığı olayı ben oradayken de yaşandığımız için, kendi yaşadıklarımı paylaşacağım şimdi sizlerle.
Önce evinin kapısı pat pat vuruldu. Arkadaşım kapıyı açtığında karşısında köpeğin annesini gördü. Kapı açılınca anne köpek içeri geldi ve kusuyormuş gibi ağzından bir miktar yiyecek çıkarıp, evdeki köpeğin önüne bıraktı.  Arkadaşım, yavrunun bulunduğu balkon kapısını açtı ve anne köpek yavrusunun yanına gidip, yine kusar gibi yaparak bir miktar daha yiyecek çıkardı ağzından, sonrada yavrusunun yanına uzandı, yaladı, sevdi. Daha sonra balkon kapısını yine patisiyle vurunca, arkadaşım kapıyı açtı ve anne köpek dışarı çıktı.
Meğer kusuyor sandığımızda, ağzından çıkardığı yiyecek, evin köpeğine  ikrammış. Köpekler boğazlarının bir yerinde böyle besin tutabilirlermiş.
Ve düşünün; çoğu insan bile böyle ince düşünmezken, bu köpek, minnet duygusunu ve anne sevgisini böyle gösterdi bize.
Şimdi ben o gün bugündür, yanımda hep  ‘ pet besinleri ‘   taşıyarak, yolda gördüğüm köpeklerin önlerine  koyarım.Onların sevgiyle bakmaları, kuyruklarını sallamaları, elimi yalamaları öyle mutlu eder ki beni..
Önceden ‘ pet besinleri’ bulmakta zorluk çekerdik. Şimdi herşey  bir tıkla hemen kapınızda.Geçen gün biten mamayı  ‘ pet besinleri ‘den sipariş ettim.Birkaç günde elime ulaştı. Hayat ne kolaylaştı şu teknolojiyle.Birde yok yok, ne ararsan var kedi köpek üzerine. Bununla da kalmıyor, birde bir sürü faydalı bilgi veriyor kediler ve köpeklerle ilgili.
Siz siz olun, teknolojinin nimetlerinden faydalanın, kedi ve köpekleri de sevindirin derim.

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.