Kurt Seyt & Shura….Nermin Bezmen…

Dizi televizyonda başladığında ilk bölümünü izlemiştim, sonra eşim sevmediği için bu diziyi, ben de izleyemedim…Şimdi ne alaka diye bilirsiniz. Ben televizyon izlemem normalde. Gece eşim geldiğinde açar ve ne açarsa onu izlerim. Veya ara ara bakarım.Birtek baştan sona izlediğim sadece ”Aramızda Kalsın ”dizisi…
Neyse gelelim, kitaba. Dizisini izleyemeyince çoktan beri okumak istediğim kitabı, alıp okuyayım dedim.Zaten Nermin Bezmen’in kitaplarını severim.
Nermin Bezmen, dedesinin yaşadigi bir aşk hikayesini konu almış bu romanında. Gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkarak yazmasıda, benim kitaba karşı ilgimi daha çok artırdı.
Kitap 483 sayfa..Yine akıcı bir dille yazılmış.Birkaç bölümünü izlediğim dizisinden farklı. Ve sonlara doğru daha da ilgi çekici hale geliyor.
Bir aşk romanı olarak başladığınız kitap, bizi Çarlık Rusya’sından, İstanbul’un Beyoğlu’suna kadar getiriyor. Hatta İstanbul’a gitmeden , Sinop’ta da kalıyor.Yani sadece bir aşk romanı değil, tarihi belgelerde içeriyor.Kitabın sonunda fotoğraflarda var.
Seyt ve Shura’nın aşklarından da çok etkilendim. Sonra Seyt’in, Mürüvet’le evlenmesine çok şaşırdım..Hem de çocuk yaşda bir kızla…..Shura…. Ahh Shura…Nerelerden nerelere gel, Seyt için ve o da başkasıyla evlensin….Vallahi çok üzüldüm…Bakarsınız Nermin Bezmen yine o güzel kalemiyle, bir de Shura tarafından bir hikaye yazar.. Shura’nın hissettiklerini okuruz.
Diğer tarafdan Mürüvet’ede açımadım değil…Yazık yaaa.. Çocuk yaşda evleniyor ve bir de çocuğu oluyor..2 çocuk bir arada büyüyecekdir mutlaka…Şimdi de Kurt Seyt & Murka’yı merak ediyorum…Bu kitap bittiğine göre sıra onda…
Diizisi devam ediyor mu, yoksa kaldırıldı mı bilmiyorum ama, kitabı okunmaya değer…..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.