RECEP YAZICIOĞLU’nun LİDERLİK SIRLARI/Turan YALÇIN..Sessizliğin Sesi..

Merhaba arkadaşlar,

Bu hafta da sizinle yine bir kitabı paylaşacağım.

Önce yazarından bahsetmek istiyorum. Sn. Turan Yalçın, Tokat’tan benim gibi işitme engelli, (ve koklear ımplantlı) bir memur/yazar.. kendisiyle üyesi olduğumuz Cochlear Implant Derneği sayesinde tanışıyoruz.

İstanbul Üniversitesi İktisat fak. mezunu ve halen Tokat İl Halk Kütüphanesinde memurluk yapıyor. 1982 yılından beri yazılar yazıyor. Benimle de hatırlarsanız gazete için röportaj yapmıştı.

http://www.tokatgazetesi.com/author_article_detail.php?article_id=7457

Rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nu hepiniz bilirsiniz, efsane vali görev yaptığı her yerde çok sevilen ve büyük işler başarmış bir şahsiyetti. Gerek o, gerekse rahmetli Adnan Kahveci babamın memleketi olan Trabzon/Sürmene Köprübaşından (Koyuncular-Yılmazlar köyünden) hemşerisiydi.

20140607_140428-120140627_183536-1

Turan Yalçın Bey de yaşadığı şehre (Tokat) rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun en genç vali olarak 15 Mayıs 1984 tarihinde atanması ile tanışmış. Kitabında ondan gördüğü yakınlığı ve en önemlisi onun şahsında bir liderin nasıl olduğunu/ve olması gerektiğini vurgulamış.. çok güzel bir anlatımı var, yani bu kitabı her kesimden insan rahatça okuyup dersler çıkarabilir.

Kitaptan iki alıntı:

Engellilerde bizler gibi insan, onları sevmek, değer vermek, özel günlerinde hatırlamak, çalışan ve çalışmak isteyen engellilere bu imkanı sağlamak lazım. Her insan bir engelli adayıdır. Hayatta her 100 kişiden 13’ü engellidir. Kafadan engelliler bu rakama dahil değildir. Anlayana..

Sn.Vali Milliyetçilik konusunda bizlere şöyle demişti:

“Ölmüş, bitmiş ,tükenmiş, yılgın, bezgin, süzgün, cenazeleşmiş, heyecansız, ruhsuz, inançsız insanlardan hayır gelmez.Ne ülkesine, ne ailesine..Görevine aşık, hizmet heyecanı içerisinde vatandaşına, milletine hizmet eden milliyetçidir. Dalgacı, tembel ve miskin insanın milliyetçiliği sahtedir. Laf milliyetçiliğidir. Memur olsun, vatandaş olsun bu böyledir.”

Az yayınlarınca basılan bu kitabı ( Recep Yazıcıoğlu’nun Liderlik Sırları) mutlaka alın ve okuyun.. ister öğrenci, ister memur ister yönetici vs. olun sizlere çok şey katacak..

Sevgilerimle, iyi okumalar dilerim.

NOT: Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun.

Gül Ustabaş GENÇ

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.