İzin ver… Hayallerin mucizelerle gerçekleşsin…

Bu bir taşınma hikayesi…
İçinde çok ders var. Size de farkındalık kazandırması ve ilham vermesi niyetiyle paylaşmak istedim.

Beni yakından tanıyanlar biliyor; 17 yıl boyunca oturduğum Nişantaşı’ndaki evimden 2 yıl önce ayrıldım ve gene Nişantaşı’ndaki ofisime taşındım. Taşınmamın öncelikli sebebi; değişim isteği ve geçmişe takılı kalmadan yepyeni bir sayfa açmaktı. Evimin kap kacak dahil tüm eşyalarını bıraktım da taşındım. Eşyaya bağımlı olmamak ne büyük hafiflikmiş. Homeoffice formatında yaşamanın tüm avantajlarını deneyimledim. İşe geç kalma gibi bir olasılığın olmadığı yatak odamdan, çalışma odama geçmenin sadece bir adımla, saniye aldığı yaşam düzeni muhteşemdi:) Düzenlediğimiz tüm eğitimlere, seminerlere doğal olarak katılıyordum. Ev ve işyeri aynı yerde olmaz gibi pek çok sınırlandıran inanç kalıbından özgürleştim.

Sonra fark ettim ki yeniden değişim ve gelişim zamanı gelmiş. DEĞİŞİM = GELİŞİM seminerlerimde anlatırım. Bilinçaltı değişime direnç gösterir. Bilmediğinden korkar ve yeniliğe adım atmanızı engellemek için elinden geleni yapar diye… İki yıl boyunca home office formatında yaşamanın tadını çıkardıktan sonra kendime çok özel ve güzel bir yuva yaratmaya niyet ettim. Liseden beri hayalimde Arnavutköy’de yaşamak vardı. Deniz gören, terası ya da balkonu olan bir evde yaşayacaktım. Sabahları denizin kokusunu içime çekerek, martıların seslerini duyarak uyanacaktım ve bol bol sahilde yürüyüş yapacaktım. Kısacası; hayalimdeki evde mutlu&huzurlu “Ben zamanı”nı bol bol yaşayacaktım. Ve öyle bir mahalle olacaktı ki esnafı duyarlı, komşuları kibar, ulaşımı rahat. Aynı zamanda hareketli bereketli…

Her zaman söylüyorum; öncelikle niyeti koymak sonra hiçbir şüphe duymadan inanmak ve harekete geçmek yeterli. İşte o zaman; hayalleriniz mucizeleriniz! Ben de web sitelerinden evlere bakmaya, emlakçıları aramaya, Arnavutköy’de turlamaya başladım. İlk gezdiğim evde kalbimde tatlı bir heyecan duydum. 9 ayrı emlakçıda 9 aydır bekleyen ev için hiç kimse; ev sahibinin avukatının kabulünden geçemiyordu. Ben de ilk seferde geçemedim. Yaşımı küçük, beni genç buldukları için evi vermek istemediler. Kısmet değilmiş diyerek akışa bıraktım. Başka evler gezmeye, kalbimde aynı heyecanı evlere girdiğimde hissetmeye çalıştım. Ama aynı heyecanı hissedemedim. Zaman içinde başka bir emlakçıyla aynı evi tekrar denemeye karar verdim. İkinci emlakçı düzenli maaşım olmadığı için avukattan geçemediğimi söyledi. Gülsem mi ağlasam mı? 15 yıl boyunca çalışırken düzenli maaş alırken de hiç belli olmaz bir anda işsiz kalır, kira ödeyemezsin bilinci yaygındı. Herkesin inancı, değerleri farklı. İlk görüştüğüm emlakçı başka bir ev var istediğiniz gibi deyince meraklandım yine… Ama bu ev eşyalarıyla veriliyor deyince; ilk gördüğüm ev verildi mi? diye sordum. “Yok orası hala boş” deyince emlakçı Sultan Hanım; ev sahibini iyice merak ettim. Kimseyle görüşmeyen ev sahibiyle görüşmek için telefon numarasını rica ettim. “Yeni yılda yeni evimde olmak istiyorum.” duam yeni yıldan iki gün önce ev sahibinin telefon numarasının gelmesiyle kabul oldu. Yaptığımız çok uzun telefon konuşmasında; “Bir insanın gözünün içine bakmadan onun güvenilir olup olmadığını nasıl hissedebilirsiniz?” sorum sanırım ev sahibinde kırılma yarattı. Ve 31 Aralık sabahı saat tam 9’da evi size vereceğim diye aradı. Beni görmeniz lazımdı 🙂 Bir elimde çiçekler, bir elimde çikolata, kaporamla ev sahibini ziyarete gittim. Öyle tatlı bir kadın ki ev sahibim Tülin Hanım. Kapıyı açar açmaz sarıldık. Beni çok mutlu ettiniz dedim. Yeni yılda yeni evimde olmak istiyordum, hayalim gerçekleşti.

Çok sevgili dostlarım, arkadaşlarım, danışanlarım ve hiç tanışmasak da bu yazıyı okuyan güzel insanlar; hayallerinizin er ya da geç gerçekleşeceğine inancınız tam olsun. Olmasa da her zaman olmakta olanın hayırlı olduğunu hissedin. Akışa güvenmeyi ve her şeyin bir vakti saati olduğunu lütfen hep hatırlayın. Hepinizin kısmeti bol olsun, gönlünüzdeki ev yuvanız olsun. Sağlık, huzur, neşeyle oturmanız dileğiyle, sevgilerimle…

(Her taşınma, her değişim yepyeni bir kapı açar. Yeni evin açtığı yepyeni kapı bir sonraki yazımda 🙂

Hande Akın
İletişim & İlişki Uzmanı
Kuantum Terapist
www.handeakin.com
www.benzamani.com

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Mutluluk…Ben Zamanı

Sevgili arkadaşlar, Uzun zaman oldu yazmadım. Bir yakınımın ani vefatıyla zaman adeta durdu. Yaşam durdu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.