Guguk Kuşu… Robert Galbraith…

Aslında bitireli 10 gün kadar oluyor ama bir türlü elim değip yazamadım. Hatta bu arada çok heyecanlı bir başka kitabı da bitirmek üzereyim.
Gelelim Guguk Kuşu’na….
Yine polisiye bir kitap… Yine bir cinayet ve eşinin ehli bir dedektif olan Camaron Strike ve sekreteri Robin…
Güzeller güzeli ve çok zengin manken Lula Landry balkondan düşüp ölünce polis kaza desede, ağabeyi John bunun cinayet olduğu şüphesiyle dedektife baş vuruyor.
Vee araştırmalar başlıyor. Açık söylemek gerekirse, 542sayfalık kitabın baştan epey bir bölümünü okurken biraz sıkıldım, o kadar detay vardı ki, kim kimdi diye bazen unutuyorsunuz, sonra heyecanlandı. Enteresan şeyler çıktı ortaya…Kitabın arkasında bakın şöyle yazıyor:
Karla kaplı bir gecede, ışıltılı hayatıyla magazin haberlerinin gündeminden düşmeyen güzeller güzeli manken Lula Landry evinin balkonundan düşüp hayatını kaybeder. Tüm deliller intiharı işaret ederken Lulanın ağabeyi John, cinayet şüphesiyle Özel Dedektif Cormoran Strike’ın kapısını çalar.

Eski bir asker olan ve hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük yaralar alan Cormoran Strike bir dönüm noktasındadır. Lula’nın ölümünün ardındaki gerçeği araştırmak, bir yandan sorunlarıyla boğuşurken tamamen dibe batmaması için bir umut olur. Fakat şüpheler ve ipuçları bir araya gelmeye başladığında Strike bu gizemin, içinden çıkılmaz bir labirente dönüşeceğinin farkına varır…

Guguk Kuşu Mayfair’in sakin sokaklarını, Doğu Yakasının barlarını ve Soho’nun canlılığını yansıtan bir atmosferde, Londra’nın derinliklerindeki gizemi ortaya çıkartıyor. Cormoran Strike karakterini tüm dünyaya duyuran bu kitap, Robert Galbraith mahlasını kullanan J.K. Rowling tarafından yazıldı.
İşte böyle okunabilir bir kitap ama çok çok iyilerinin yanında, bence biraz sönük kalıyor.
Sizlere iyi okumalar..Güzel hafta sonları..Ben gidip elimde ki kitabı okumaya devam edeyim, çok heyecanlı yerinde kaldım da))

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.