Sihirli değnek medya…

Milliyet Gazetesi’nin haberi; metroda ayağında terlikleriyle kitap okurken fotoğraflanan ve dalga geçilerek sosyal medyada alay konusu edilen genç bir adam… Bu genç adamın doğup büyüdüğü şehirden hayalini kurduğu İstanbul’a gelmesi hatta prime time televizyon programına konuk olması… Masalsı bir macera değil mi? Gencin kitap okumasını alay konusu yapan kişiye verdiği cevap gazetenin haberi. Cevap; öyle anlamlı ve derin ki… Kitapların, okumanın insana çok şey kattığı İNSAN olmayı öğrettiği kesin.

Dikkatinizi çekmeye çalıştığım nokta ise farklı. Ne zaman kitap okumak aşağılanan, dalga geçilen bir şey oldu? Ve kitap okumanın sadece bir kesime ait olduğu algısı oluştu. Bunu bir düşüneduralım…
Bir de olaya bambaşka bir gözle bakalım. Sosyal medya dediğimiz olgu hayatımıza girdi gireli çok şey değişti bunu biliyoruz, hissediyoruz. Haberde okuduğuma göre gencin gazete haberinde yer alması, tv programına konuk olmasıyla birlikte tanışmak istediği pek çok yazarla tanışma ve sohbet etme fırsatı doğdu. Ne güzel değil mi? Belki de bütün bu olanlar kitaplara aşık bu genç adamın bir hayalini gerçekleştirmek içindi. Ve medya sihirli değneğini değdirdi. Belki de fotoğrafı çeken ve sosyal medyada paylaşan bu gencin iyilik meleğiydi:)
Ne harika değil mi? Fotoğrafı paylaşan altına dalga geçen cümleleri yazmasaydı, bu genç bu kadar ilgi görüp desteklenir miydi? Büyük resime bakarsanız aslında her şey olması gerektiği gibi…
Bu kitap aşığı gence medyanın sihirli değneği değmiş, hayali gerçekleşmiş. Güzel mesajlar milyonların bilincine işlemiş. Bu masal mutlu sona ilerlemiş.

Büyük resmi görenlere sormak isterim; “Değneği tutan kim?”
Görüşlerinizi heyecanla bekliyorum, o da ayrı bir yazı konusu olur herhalde:)
Sevgilerimle…
Hande Akın

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Mutluluk…Ben Zamanı

Sevgili arkadaşlar, Uzun zaman oldu yazmadım. Bir yakınımın ani vefatıyla zaman adeta durdu. Yaşam durdu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.