Handan …Ayşe Kulin…

Merhaba…Akıllı kadın Ayşe Kulin… Bu kitap dizisinin ilki olan ‘’Gizli Anların Yolcusu’’nu okumasaydım, beklide o kitap içinde ki kişilerin yaşantısını merak etmeyip, diğer kitapları  ‘’ Bora’nın Kitabı, Dönüş  ve ‘’Handan’’ı  okumayabilirdim.

İyi ki de yazmış. Bu defa da Handan’ı bitirdim. İlhami’ye deli gibi aşık olan Handan’ın, Bora öldükten sonra hayatı değişmişti.

Bu kitap da Handan,   hasta olan kardeşine bakmaya Amerika’ya gidiyor. Kardeşi ölmek üzereyken, kızını Handan’a emanet ediyor.

Hiç çocuğu olmayan Handan, Defneyle önce ne yapacağını bilemiyor ve çok zorluklar yaşıyor.

Gezi olayların başladığı dönemde, hala yeğen Taksim’in göbeğinde kalıyor ve gezicilerin ruhu onları da etkiliyor.

Kitabın arka yazısı şöyle:

Yalnız bir kadın mutlu olabilir mi?

“aşklarını kendileri yaratır, sonra da elleriyle yok mu ederdi bütün kadınlar, yoksa ben mi böyle tuhaftım? Yalnız bir kadın güçlü olabilir miydi? Mutlu olabilir miydi?”

Başına buyruk haliyle; hataları, sevapları, acıları, sakarlıkları, sonsuz içtenlikteki aşkları ve zaaflarıyla hepimizden bir şeyler taşıyan, ama aynı ölçüde özgün, benzersiz bir karakter, Handan… 70’lerin çocuğu Handan, hayatının son derece hassas bir noktasında (yaralı bereli orta yaşında), Halide Edib Adıvar’ın ölümsüz eseri Handan’ın eşliğinde bir keşif, bir hesaplaşma yolculuğuna çıkmaya zorlanır. Bu yolculuk ki aşklar, aldatmalar, aldanmalar, ölümler ve entrikalardan geçecek, dahası, İstanbul’un tarihinin en hareketli, en renkli ve en “gazlı” günlerini, hem de tam ortadan kat edecektir…

Ayşe Kulin her güçlüğe, her şarta göğüs geren ve “asla pes etmeyen” bir kadının, Handan’ın sıra dışı, şakrak ve capcanlı hayat mücadelesine davet ediyor okurları.

Sürükleyici, okunabilir bir kitap. Hele başta yazdığım kitapları da okumuşsanız, bunu da okuyarak seriyi tamamlayabilirsiniz.

271 sayfa …Bilgilerinize…İyi okumalar.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

2 Yorum

  1. blank

    Ben ilk ‘Handan’ı çok severek okumuş, paylaşımım altına yapılan yorumlar sayesinde diğer kitaplardan haberdar olmuştum. Gerçekten çok etkileyici bir kalemi var Ayşe Kulin’in. Dilerim daha uzun yıllar yazmaya devam eder.. 😉

  2. blank

    Ben de seviyorum,Ayşe Kulin’i. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.