Kitap Okumak…Cam Patikler.

Merhaba sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları,

Uzun zamandır yapamadığım ama kendime de kızdığım konu hakkında yazmak istedim. “KİTAP OKUMAK”… işletmemi açtıktan sonra kitap okumam güçleşti. Çocuklarımla okuma saati yaptığımız günlerde çooook geri de kaldı. Oysa okumanın ruhumuza, sosyal hayatımıza, çocuklarımızın okul hayatına ne büyük katkıları var. Hatta matematiği iyi kavrayamayan çocuklarımızın çoğunun; okuma eksikliğinden olduğu tespit edilmiş. İşte bunları bile bile en önemli şeyi atlamak inanın ki ağrına gidiyor insanın.

Teknoloji ne kadar gelişse de biz okuma alışkanlığımızı yitirmemeliyiz. Okuyan beyin, insanı düşünmeye teşvik eden tek ilaçtır. Beynin gelişimine yüksek oranda katkı sağlar. Okuyan insanın düşüncesi ve konuşması çok farklı olur. Karşısındakini dinlemeyi bilir. Kendini otomatiğe bağlayıp, karşısındakini dinlemeden anlamadan konuşup, hükümler giydirmez. Kendini güzel ifade eder bu da eğitim ve iş hayatında yüksek oranda başarı sağlar.

Televizyonun varlığı, sosyal ağların fazlalaşması bizi kitap okumaktan iyice uzaklaştırdı. Çocuklarımızın oyun merakı, onları saatlerce küçük ekrana hapsetti. Bilginin kolay ulaşılır olması; araştırma merakımızı köreltti.

Oysa kitap okuyan insanın algısı oldukça açıktır. Bilgi dağarcığı gelişmiştir. Hızlı düşünür karar verir. Karşısındakini anlamaya çalışır. Toplumumuzun bilinçli, zeki gençlere ihtiyacı var. Lütfen çocuklarımızı okumaya teşvik edelim. Yaz tatili başladı. Onlara haftalık okuyacağı kitap listesini birlikte hazırlayarak ve okuma saatleri yaparak. Tatilde bol bol kitap okumalarını sağlayabiliriz. Bu arada bizlerde okumayı ihmal etmemiş oluruz. Okuyan herkesin bunları biliyoruz dediğini duyar gibiyim… Benimkisi sadece hatırlatmaydı. Ben elimdekini bitirmek üzereyim yeni kitabımı seçtim bile….

Sevgiyle kalın…

Nalan Hak Durmaz

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.