Yakıcı acı güzeldir…. Ben Zamanı

Acı duygusu yaşanınca bitiyor.
Çok sevdiğim şifacı bir ablam, yıllar önce; “Yakıcı acı güzeldir.” demişti.

Duyguyu dibine kadar yaşayınca şifada anında geliyor. Bitsin artık bu acı, bu korku ya da duygu, her ne ise bitsin diye sadece dilde söylemek, ısrarcı olmak direnç oluşturuyor. Tatlı tatlı basitçe hissetmek yeterli… İşte o zaman tükeniyor acı…
 Peki kendimiz acıyı besliyorsak…
Acı bedeni duymuşsunuzdur. Acı bedeni beslemeyi de duymuşsunuzdur. Acıya neden olan her ne ise; onun verdiği acıya izin vermek, artık o acıyla ya da acı veren kişiyle ölü ya da diri vedalaşmanın zamanı geldi demek.
Sevgilinizden, eşinizden ayrıldıysanız ona ait ne varsa, ortak yaşadığınız ne varsa (çocuk hariç yaşam alanınızdan çıkarmanız sağlıklı olur. Alyansları saklamayın. Biten evliliğin gelinliğini, damatlığını ne için tutuyorsunuz? Evlilik cüzdanı, gönderilen çiçeklerdeki not kağıtları, mektuplar, mesajlar, whats up yazışmaları, emailler, resimler, hediyeler hepsini alın önünüze tek tek bakın, içinizden bir duygu yükseliyorsa içine girin ve akıtın. Sonra tüm bu geçmişin izlerini yok edin. Bu esnada acıyı hissetmeye ve akıtmaya izin verin. Bırakın göz yaşlarınız sel olsun. Ona ait eşyalar yaşam alanınızdan çıkınca beslediğiniz, beslendiğiniz enerji alanı değişir, hafifler. Yeniye yer açarsınız. Taşınmalar bunun için en ideal çözümdür.Temizlik yapsanız da bilinçaltınızın sakladığı, unutturduğu hiç ummadığınız yerden eski sevgilinizle/eşinizle olan geçmişe ait eşyalar, objeler çıkabilir.
İlişkilerim bittikten sonra esaslı bir temizlik yaparım. Ama taşındığımda fark ettim ki bilinçaltım geçmişin izlerini taşıyan resimlerin dvd’lerini unutturmuş. Üzerinden yıllar geçmiş ama resimlere bakınca tekrar acı hissettim. Ağladım, ağladım, acıyı boşalttım. Ohh be… Fark ettim ki acının içinde teslimiyete girince tatlı bir keyif var. Acıyı hissederek tüketmek mümkün…
Hadi kolay gelsin…
Vedalaşın acılarla, özellikle ayrılığın, aşkın acısıyla…
Gün geliyor acıyı yaşatanlara şükrediyorsun, teşekkür ediyorsun.
Yakıcı acı güzelmiş anlıyorsun :))
Sevgilerimle…
Hande Akın

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Mutluluk…Ben Zamanı

Sevgili arkadaşlar, Uzun zaman oldu yazmadım. Bir yakınımın ani vefatıyla zaman adeta durdu. Yaşam durdu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.