Sinop’ta ki Etkinlikler…..

Sıcak, sıcak, çok sıcak…Galiba daha da sıcak olacak.2 gündür yazamadım yine günlüğümü. Düşünüyorum da Sinop’ta ne kadar çok etkinlik oluyor. Biri bitmeden biri başlıyor.Ben de merak ettiğim için koşuşturuyor ve gitmeye çalışıyorum. Fakat kendimi aşırı yorgun hissediyorum. Hele denize gittiğim günler, bütün gün bütün gece yatmak istiyorum. Bu kadar enerjimin düşük oluşu, sıcaktan diye düşünüyorum. Dün tekneyle denize gittik, biraz yüzdüm, biraz balık tuttuk. Eve geldiğimde 3 saat yattım. Yemekten sonra da saat 21.00 de yattım, sabah 6.30 za kadar yatmışım, hala yorgun hissediyorum.Hayırdır inşallah.!!!

DSC08250 DSC08251 DSC08252

Sifad’ın sergisinin açıldığı gün, Nilgün Karadeniz arkadaşımda kendi kişisel fotoğraf sergisini açmıştı.7 Ağustos doğum günü olduğu için o günü tercih etmiş. Tabii gidememiştim açılışa. Öbür gün,3 gün süren’’Nefesimdir toprağım, Şehrine sende sahip çık’’projesinin hayata geçtiği, 57 kareden oluşan ilk fotoğraf sergisini görmeye  gittim. Fotoğraflarını kanvas baskı olarak yaptırmış. Akşam üzeri açıldığı içinde, bazı ziyaretçiler yağlıboya diye düşünmüşler. Ben bile bazılarını öyle sandım.:))Çok güzel kareler vardı. Denklanşörüne sağlık arkadaşım, başarılarının devamını dilerim. Kendi ilk kişisel sergisi olduğu için düşüncelerini de aldım. Çok heyecan verici ve çok çok güzel bir olay dedi.

07 AĞUSTOS 2015 SADECE DOĞUM GÜNÜM DEĞİL !

BENİM ;
BUNCA YILLIK DOĞDUĞUM BÜYÜDÜĞÜM HALEN YAŞAMAYA DEVAM ETTİĞİM VE SANIRIM BİR AKSİLİK OLMAZSA DA ÖLECEĞİM ŞEHRİME HEDİYE ETMEYİ KENDİME HEDEF ALDIĞIM İLK” KİŞİSEL FOTOĞRAF SERGİ TARİHİM….

BU YOL , BENİM YOLUM AZİZİM …
HEM CEFAKAR , BİR O KADAR DA VEFA BORCUM VAR BU ŞEHRE .BİR GÜN ÖDENMELİ BORÇ DİYE DEĞİL
SENİ SEN YAPTIĞI İÇİN ÖDENMELİ SUYUNU İÇTİĞİN , EKMEĞİNİ YEDİĞİN VE BU SADECE SENİN YÜREĞİNİN BİR UCUNDA YANIK BİR MEKTUP MİSALİ OLDUĞU İÇİN OLMALI …
SİNOP BENİM İÇİN BİR UCU YANIK MEKTUP !!! diyor kendisi.

İlk gün 15 fotoğrafını satmış, gelirinin bir kısmını, Erfelek İlköğretim okuluna vereceğini söyledi. Kendisiyle biraz fikir alışverişinde bulunduk, ben de kişisel sergimi seneye yaza erteledim, yazmıştım buradan okuyanlarınız biliyordur.Bu kış biraz daha yağlıboya resim çalışacağım demek ki, öyle görünüyor.:))

Sergi sonrası,cumartesi gecesi, Aslan Mahallesinde ‘’Ayda 1 Gün Sokak Bizim ‘’etkinliği vardı.. Hem de yazlık sinemamız o mahalleye kurulacaktı, doğruca oraya gittik.

DSC08266 DSC08267 DSC08271DSC08281DSC08282DSC08303 DSC08324DSC08327

2 genç roman çocuk şarkı söylüyor, romanlarda oynuyorlardı. Yaa süper oynuyorlar. Minicik, bebeleri kucaklarında oynuyorlar. Dolayısıyla ne oluyor, minicik bebeler, daha anne kucağındayken oynamayı öğreniyorlar. 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu vardı, fotoğrafı çekilirken bir poz veriyor, mübarek manken…


Romanların oyunu paylaşan: ncabaci
Bu arada bizim meşhur Çiçek Abbas’ımızla da fotoğrafım oldu. Allah rahmet eylesin, çok içki içtiği için korkudan uzak geçerdim sağlığında, adam öldü ben foroğrafına sarılıp resim çektirdim.

DSC08321DSC08320

Normalde o gece biz sinema izleyecektik, fakat eşim, sizi birkaç gündür şehrimizde olan Motor Festivaline götüreyim dedi.Bizde vazgeçtik,, film izlemekten ve doğruca Karakum’a gittik.

Motosiklet Festivaline Türkiye’den 38 il, Avrupa’dan 6 ülke temsilcileri olmak üzere yaklaşık 600 kişi katılmış.Yollar nasıl motosiklet doluydu anlatamam, O eksoz sesleri, kornolar, konvoy halinde  ana caddelerden geçtiler.

Gece ise görülmeye değerdi, tam bir festival havasındaydı. Meydanda kocaman ateş yakmışlar, sahne kurmuşlar, bir grup  müzik yapıyordu sahnede. Bu arada çekiliş de olacaktı, 20 tl karşılığında bilet satılıyordu,bende belki bize motor çıkarda eşime hediye ederim diye çekilişe katıldım. Çıka çıka eşimin şu sıralar tüketmeye çalıştığı erkek terliği çıktı.))

DSC08331 DSC08339 DSC08340 DSC08342 DSC08348 DSC08361 DSC08366DSC08381

Bu arada müzikle gençler coştu, horonlar yapıldı, oyun havaları eşliğinde oynandı, havadan kameraya çektiler. Bu arada ödül töreni yapıldı, motorcularından biri köpeğiyle beraber madalya kazandı. 2 küçük çocuğunda madalyası vardı. Konunun yabancısıyım, neye istinaden verildi, bilemeyeceğim.

sinop motor festivalisinop motor festivalisinop motor festivali

Bu arada panayır yeri gibi etrafta satıcılarda çadır kurmuşlardı. Ve aynı zamanda çoğu motor sürücüsü de çadır kurmuş, kamp yapıyorlardı. Ya değişik bir geceydi, sanki Sinop’ta değil, yabancı bir ülkede, turistlerin içindeymişim gibi hissettim kendimi.

Motor Festivali paylaşan: ncabaci

motor festivalındeki halay paylaşan: ncabaci
Öbür günde pazardı, denize gittik. Dalga kıran içinde aşırı büyüklükte deniz anaları vardı, eyvah bugün denize giremeyeceğim diye düşünürken, sahile yaklaştığınızda deniz analarının olmadığını gördüm ve sevindim. Açıklarda vardı ve ortamı çok pisletmişlerdi.

DSC08406 DSC08422 DSC08437 DSC08445

Birazda mezgit tuttuk ve eve döndük. Deniz suyu sıcaklığı, bu senenin en sıcağıydı sanırım. Hani derler ya hamam suyu gibiydi.

Ve devamında da en başta yazdığım gibi uydum…Uyudum da ne oldu???Büyüdüm.)))

Haydi hoşcakalın, kendinize iyi bakın. Serin günler dilerim..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.