Ailemin Savrulan Külleri…Kim Vogel Sawyer..

366 sayfalık, Brezilya dizilerini anımsatan, tam aile tipi, güzel bir romandı. Kütüphaneden almıştım,  beğenerek birkaç günde okudum.

Konusu şöyle:Apartmanda bir yangın çıkıyor, mutlu ailenin anne ve babası bu yangında ölünce 3 çocuk kimsesiz kalıyor. Ve evlatlık verilmesi için  Missouri’ye gönderiliyorlar.

İlk önce en küçükleri  Molly (kız) evlat edinilir ve onu zengin bir aile yanına alıp gider. Ardından ortanca erkek kardeş Mattie alınır ve daha sonra da en büyükleri Maelle (kız) evlatlık alınır.

En büyük kardeş Maelle ‘yi bir fotoğrafçı erkek çocuk diye yanına alır. Giyimi ve davranışları erkek çocuğu gibi olan Maelle 17 yaşına gelinceye kadar hep aynı şekilde kalır. Ve 17 sene boyunca da kardeşlerini arar. Kendisini yanına alan fotoğrafçı ölünce artık o, şehir şehir dolaşarak hem fotoğraf çeker, hem de kardeşlerini arar. Hayat onu tekrar Missouri’ye  götürür.

Bu arada Molly’i evlat edilenler bir kazada ölünce, üvey kardeşi onu evden kovar, nişanlısı da nişanı bozar ve o da  Missouri’de hizmetçilik işi bulup çalışmaya gelir.

Erkek kardeşleriMattie ise, çok kötü bir adamın elinde karın tokluğuna çalışmakta ve hergün kırbaçlanmaktadır. Daha fazla dayanamaz ve hakkı olan parayı alarak kaçar…

Sonra ne mi olur???

Ooooo neler neler olur. Devamını ve olayların gelişmesini merak ediyorsanız, kitabı kütüphaneden veya kitapçılardan alabilirsiniz.

Hepinize iyi okumalar diliyorum.İyi geceler.

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.