Sessiz Kiracı….Petra Hammesfahr..

Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’nin kermesinden aldığım 3 kitaptan birini bitirdim bu sabah.Aman Allah’ım o nasıl kitapmış öyle…Gerildim gerildim.

Kaldır at kitabı dedim. Sonra acaba şimdi ne olacak dedim. Ve bir solukta da 294 sayfalık kitabı bitirdim.

Kitabın arkasında bakın şunlar yazıyor:

Petra Hammesfahr, özenli anlatımı yanında, gerilimi en yüksek noktalara taşımayı ve okurun ilgisini canlı tutmayı başaran bir romancı. Yazarını ünlü yapan Sessiz Kiracı ise psikolojik gerilimin en ilginç örneklerinden.
Almanya’da aylarca en çok satanlar listelerinin başında kalan kitap, birçok dile çevrildi ve filme alındı.
Bir pet-shop’un üst katındaki küçük dairede yaşayan, yaşlıca, kibar, kendi halinde bir adam…
Her gün pet-shop’un vitrini önünde hayvanları seyreden, ürkek, yalnız ve ihmal edilmiş küçük bir kız…
Yıllar önce eşini kaybetmiş, geçmişinin ve korkunç rüyalarının etkisinden kurtulamayan, kafası karışık, çocuğu için kaygılanan, korku içinde bir kadın…
Ve büyük bir ustalıkla, adım adım çözülen, dehşet verici bir gerilim öyküsü…

Bu yazılanları okuduğumda böylesine gerilim yüklü olduğunu tahmin etmemiştim. Hele birde konu küçük çocuklar üzerine olunca, iyice gerildim. Ay dedim iyi ki şu anda torunum yok. İnanın giderdim bu romanı okuduktan sonra çocuğun yanına, kontrole.

Kendi halinde o sessiz adam Bay Genardy, önce 8 yaşındaki ihmal edilmiş küçük kızı kandırıyor ve tecavüz edip öldürüyor. Sonra izini kaybettirmek için o anda kiracı arayan kocası ölmüş, ufak kızıyla yaşayan kadının evine taşınıyor. Ve heyecan doruklara ulaşıyor. Konu çocuklar olunca , okuyup okuyamayacağınızı bilmiyorum ama, çok gerilimli bir kitap.

Bu kitabın filmi de çevrilmiş. Zaten konu olarak filme çok yatkın.

Neyse gerilsem de okudum bitti…

Şimdi sırada internetten bir gruptan, takas olarak aldığım kitap var sırada..1,5 yıldır arıyordum, bayanın biri kitapları takas ettiğini söyledi, ben ona Delice’yi yolladım, o da bana Kusursuz Tuzak’ı yolladı.  PTT kargoyla 3tl yolladım. Ne güzel değil mi?

Bu arada 2015 yılında bu kitapla birlikte, tam 35 kitap okumuşum. geçen yıl 27, 2016 da hedefim 40 kitap okumak.

İyi akşamlar, iyi okumalar..

 

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.