Eğreti Gelinler….Şükran Kozalı…

Sinop yine karlı bir güne uyandı. Hem de öyle böyle değil, her yerde kar var. Bazı yerler 20cm olmuştur. Maalesef ikidir kara dokunamadım. Korkuyorum şimdi de, düz yolda düştükten sonra, karlı yolda ne yaparım diye…Anlayacağınız eve kapalı kaldım.

Gelelim kitaba…Bu arada 2 kitap bitirdim.

2005 yılında başrollerini Nurgül Yeşilçay’ın oynadığı filmi aklıma gelince , kesin güzel kitaptır dedim..Dedim ama maalesef öyle çıkmadı. İlk başta güzel diye düşündüm, filmi anımsatıyordu bana sonra ne oldu anlamadım, konular karıştı, her şey değişti. Ve hiç birşey anlamadığım bir hale geldi. Ama inat ettim ve bitirdim.

Neden inat ettim!!!Çünkü bundan önce  başladığım roman o kadar kötüydü kü yarım bırakmak zorunda kaldım 30 sayfanın sonunda. Ardından da bunu bırakırsam kendime ayıp olacak diye düşündüm ve devam edip bitirdim. Şimdi bur ada nasıl özet yazayım anlamadığım bir kitaptan, düşünüyorum….

Ergenlik yaşına gelen oğullarını kadın bedeniyle ve cinsellikle tanıştırıp evliliğe hazırlamak için evlerinde “eğreti gelin” konuk eden zengin aileler…

Sevişgen bedenlerini, çoğu kez duygularıyla birlikte ‘delikanlıları’na sunan kadınlar…

‘Göller Şehri’ Denizli’den başka hiçbir yerde yaşanmamış olan ‘eğreti gelin’ geleneğinin yasak, büyülü, keskin ve kırıcı öyküsü…diye yazıyor kitabın arkasında..

Ama sanırım 30-40 sayfa sonra anlamadığım şekilde konular değişiyor, hayali kişiler giriyor.269 sayfa kitapta sadece anladığım baştaki yazılar… Sonrası yok… Üzgünüm.  İstiyorsanız okuyun, belki siz anlarsınız…

Ama ben filmini izleyin derim…

İyi akşamlar.

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.