8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ve KAHVE MOLASI…Sessizliğin Sesi..

Merhaba arkadaşlarım;

Önceki gün Dünya kadınlar günüydü. Bu zamana kadar Kadınlar günü etkinliğine hiç katılmamıştım. Komşum ve kendisini çok takdir ettiğim emekli öğretmen Hatice Çiçeksever; bir gün önceden bana mesaj atarak Tinimini Cafe ye davet edince tabii ki sevinerek gittim.

Hatice hocamın ilk;  19 Mayıs 1919 Kurtuluş Savaşı- 19 Mayıs 1999 Kültür Savaşı kitabını okumuştum. Kendisi tam bir Atatürk kadını.. Zaten konuşmalarında ve yazılarında ona olan vefasını ve duygularını mutlaka dile getirir.  Uzun süredir kahve kültürü üzerine araştırma yapıyordu, Sinop ‘un Cumhuriyet tarihinde ilk kadın valisi (Türkiye’de ise üçüncü) Sn. Yasemin Özata Çetinkaya’nın desteğiyle nihayet “Kahve Molası” kitabı yayınlandı.

FB_IMG_1457614108430FB_IMG_1457614113597-120160308_101337

Bu anlamlı günde kitabın tanıtımı yapıldı:

Atatürk diyor ki; Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Kültür mirasına sahip çıkamayan toplumlar çağı yakalayamazlar.

Bilgi ve iletişim çağı beraberinde kültür çağını getiriyor. Bu dönemde kadın çok önemlidir. Son bilimsel buluşlar diyor ki;

“Kadın beyni iletişime yatkın olduğu için çağı kadınlar yakalayacaktır.”

Bilgelik mirası taşıyan kültürümüz diyor ki;

“Erkekte bir his, kadında kırk his vardır.

Erkek kırk yılda, kadın kırk günde erermiş.”

Tarih şunu gösteriyor ki; hiçbir millet ekonomik nedenlerle tarih sahnesinden silinmemiştir. Sadece kültürünü kaybettiğinde tarih sahnesinden yok olmuştur.”

Sn. Valimiz İl dışında olduğundan bu toplantıya katılamadı ancak ona iletilmek üzere; Özel kalemine geleceğin kadınlarını yetiştirdiği ve 3 kız çocuğu annesi olarak 3 kitap takdim etti.

Ve tabii Türk kahvelerimizi de içtik.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.       

Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül bir dost ister kahve bahane.

Sevgiler Sinop’tan..

Gül Ustabaş GENÇ

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.