SİNOP İŞİTME ENGELLİLER DERNEĞİ VE ÖZEL ÇOCUK TİD KURSU..Sessizliğin Sesi..

 

MERHABA Arkadaşlar;

2019 yılına hızlı bir giriş yaptık yine.. Sinop İşitme Engelliler Derneğini kurduk.

Kökdemirler işhanı 2.katta kurulu olan Derneğimizde ilk farkındalık çalışması yarıyıl tatilinde çocuklar için düzenlenen “Çocuk Türk İşaret Dili” kursu oldu.. Başkanımız Mehmet İbrahim Ertuğrul’un eğiticiliğinde 20.01.2019 ile 01.02.2019 tarihleri arası; 20 saat süren TID kursuna 7 çocuk katıldı. Bu çocuklardan 1 tanesi Coda, 3 tanesi yarım Coda ve 3 tanesi de normal ebeveyn çocuğuydu.

blank

blank

Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Çocuk Geliştirme Komisyonu ile Sinop İşitme Engelliler Derneği ortak projesi olan bu kursun tamamlanması ile Komisyon Başkanımız Şerife Akbaş’ı Sinop’ta misafir ettik. Kursu tamamlayan çocuklara belgelerini de Şerife hanım takdim etti, bir de onlara hediyeler getirmiş.. anlayacağınız çocuklar hem öğrendi, hem eğlendi, hem de sevindirilmiş oldular.

blank

blank

blank

Cidden harika bir çalışmaydı, talep olması halinde devam etmeyi de düşünüyoruz. Türkiye’de bir ilk olan bu etkinliğin Sinop’ta yapılmış olmasından da ayrıca gurur duyuyoruz.

blank

İşitme engelli bireylerin topluma kazandırılması için çıkılan bu yolda, engel tanımadan çocuklarımıza diğer bütün çocuklar gibi gelecek hazırlamak en büyük hedefimiz.

Emeği geçen herkese çok teşekkürler..

Sinop’tan hepinize Sevgiler..

Gül Ustabaş Genç

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.