KİTAPLAR VE KÜTÜPHANEMİZ…Sessizliğin Sesi..

Merhaba arkadaşlarım,

Uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim.  Özlemişim yazmayı, ama bilgisayar başına geçmek içimden gelmeyince doğal olarak yazı yazmak ta sekteye uğruyor. Günümüzde herşey akıllı telefonla yapılabilir olunca bilgisayardan uzaklaşmam kaçınılmaz oldu.

Sizlere güzel bir haberim var,  son yazılarımdan birinde kütüphane projemden bahsetmiş ve Sn.Valimiz Köksal Şakalar’ı bu nedenle ziyaret ettiğim haberi vermiştim.  Nihayet kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik.

https://nilguncabaci.com/2018/10/kitaplar-ve-kutuphane-sessizligin-sesi/

Bildiğiniz gibi kitap okumak kadar sahip olmayı da çok severim. Bu sevgi kitap alıp biriktirmeme ve bunun sonucu evimde büyük yer kaplamasına neden oldu. Okuduklarımı kolilere koyuyordum. Niyetim onları çocuklarıma miras bırakmaktı.

Birgün oğlum bu kadar kitabı ben ne yapacağım nereye koyacağım diye sorunca şaşırdım. Dedim benim adıma bir okula kütüphane açarsın. Bunu öğrenen ablam bana neden çocuğa bırakıyorsun hayattayken kendin gerçekleştir demişti. Kütüphane açma fikrimiz böyle doğdu.

İlk işim sosyal ortamda Sinop’ta kütüphanesi olmayan okul olup olmadığını öğrenmek oldu. Bana dönüş yapan Prof.Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni sevgili Nesrin Öztürk ile ve okul müdürü Metin Çalmaz Beyle konuştuk.Böylece kitap hazırlığına başladım. Evdeki tüm kitaplarımı elden geçirerek hazırlarken öte yandan sosyal ortamda kitap toplama kampanyası yürüttüm. Bu sayede birçok dost ve arkadaş edindim. Hepsine çok ama çok teşekkür ederim. Onların varlığı, güveni bana güç verdi. Bunun dışında kitapların teslim alınması, taşınması sırasında da yanımda görünmez kahramanlarım vardı onlardan biri kardeşim Fatih Ustabaş’tı.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Biz kitapları okula teslim ettikçe koordinatör öğretmenimiz Nesrin Öztürk düzenleyip arşivledi, onun emeği de çok büyüktü.

Bana destek olan İl Orman İşletme Müdürlüğü avukatı Selma İbar ile bu vesileyle tanıştık. Tanışmamız da ayrı bir hikaye zaten. Hatta biz o hikayeyi kitap yazma planı yapacak kadar ileri götürdük, dost olduk.

Ve 25 Şubat 2020 de Sinop Vali yardımcımız Sn. Murat Girgin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sn.Davut Kaya, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve misafirlerin katılımı ile kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik.

Kütüphanemiz okula ve öğrencilere hayırlı olsun, gençler okuyup faydalansın.

Fani olan bu dünyada, önemli olan kalıcı ve güzel izler bırakabilmek değil midir?..

Destek olan herkese çok teşekkür ederim. Hepiniz iyiki varsınız ve iyi ki hayatımdasınız.

Mutlu şehir Sinop’tan Sevgiler..

Gül (Ustabaş) GENÇ

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

BİR İŞARET, BİN UMUT…Sessizliğin Sesi..

Merhaba Sevgili Arkadaşlarım; Üyesi ve Sinop temsilcisi olduğum İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği yine çok …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.