SIRADIŞI OKURLAR-9 (25-31 MART KÜTÜPHANE HAFTASI)..Sessizliğin Sesi..

Merhaba dostlarım,

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü; her yıl kütüphane haftasında Türkiye’nin 81 ilindeki kütüphanelerin aday gösterdiği kişilerden 5 Sıra dışı okur seçiyor. Bu yıl seçilenler arasında ben de vardım. Çok sevdiğim kitaplarla anılmak, ödüllendirilmek benim için büyük bir onurdu.

Küçük oğluma kitap sevgisi aşılamak ve dersini o güzel kütüphane havasında yaptırmak için mutlaka her hafta kütüphaneye götürüyordum. Bu geliş-gidişlerde bir gün “Sıra dışı okur” adayı göstermek için benden özgeçmişimi istediler. Ben de yazıp vermiş ve bununla Ankara’da ki seçmelere katılmıştım.

Antalya/ Manavgat İlçe Halk Kütüphanesinden Yaşar Azgan, Bilecik İl Halk Kütüphanesinden Nurdan Geçim, Kilis İl Halk Kütüphanesinden Suriye’li Muhammed Hamis, Hatay/Kırıkhan Nurıye Ulviye Civelek İlçe Halk Kütüphanesinden Yaşar Vural ile birlikte Sinop Dr.Rıza Nur İl Halk Kütüphanesinden de ben seçilmiştim.

blank

blank

Geçtiğimiz ay Ankara’dan Sinop’a gelen yönetmen Selçuk Yılmaz ve kameraman Deniz Durmuş ile 2 gün süren çekim yapıldı. Bu çekimleri 25 Mart Kütüphane haftası Ankara Milli Kütüphanedeki törende izledim. Herkesin farklı ve harika bir öyküsü vardı. Yönetmen Selçuk Bey’den alt yazı rica etmiştim beni kırmayıp  hem İngilizce hem de Türkçe alt yazı koymuştu. Çok teşekkür ederim.

Dr.Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan Bey ve eşim Gencer Genç ile gittiğimiz Ankara’daki törende; plaketlerimizi Bakan yard. Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un elinden aldık.

Akşam da kaldığımız otelde verilen gala yemeği ile programımız bitti.

blank

 

blankblank

blank blank

blank

 

Biz eşimle 1 gün daha kalmak istediğimiz için sabahtan Ulus’a gittik, Hacı Bayram’da Merkez Valisi Güngör Azim Tuna abim ve eşi Pervin ablamla öğle yemeği yedik.blank

Oradan da Kızılay’ı gezerken SGK’ya uğradık ve kısa bir süre önce Ankara’ya tayin olan müdürümüz Zafer Ali Ürkmez’i ziyaret ettik. Akşam yemeğini de onlarla yedikten sonra Sinop’a döndük.

blank

Sinop’a döndükten sonraki gün de kütüphanede yerel gazetecilerimizin sorularını yanıtladık, onlar da haber yaptı.

Kitap okumak; bana hastalığımda şifa, yalnızlığımda dost ve arkadaş olmuştu, şimdi de bu güzel ödülü almama vesile oldu.

Çok çok mutluyum, işitme engelli kardeşlerime, kader arkadaşlarıma örnek bir rol model olabildiysem ne mutlu bana..

Kültür Bakanlığına, Kütüphane ve Yayınlar Genel Müdürü ve Daire başkanlarına, Selçuk Yılmaz ve müdürümüz Erol Akarslan’a, Akın Kurubaş Bey başta olmak üzere tüm kütüphanemiz personeline teşekkür ederim.

Kitap’la dolu bir hayat dileğiyle..

Sevgiler..

Gül Ustabaş Genç

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.