Anna Karenina… Tolstoy..

Yine dünya klasiklerine döndüm. Kitaplığımda 1996 basımlı bu romanın 1. Ciltini buldum ve okuyayım dedim. 1. Cildi 428 sayfa yeni bitirdim. Ama 2. Cildini nerede bulacağım bilmem. Bir kütüphaneye bakarım yoksa, şu anda kitapçıda tek cild halinde satılanı alıp kaldığım yerden okurum diye düşünüyorum.

Güzel bir roman.

Anna Kaenina, Rus aristokrasisine mensup güzel bir bayan. Kocasıda yüksek devlet memuru. Evlilikleri çok monoton geçen bu ailede kadın çocuğuna, erkek de işine fazlasıyla düşkün.

Birgün   ağabeyi ile karısının arası açılınca , onları barıştırmak için Moskova’ya gider.Ve orada Vronski diye bir kontla karşılaşır. Kontun başkasıyla adı geçse de, ilk görüşte Anna’ya aşık olur. Bunun yanında romanın diğer kahramanı Kiti ‘de,  Vronski ‘ye ilgi duyuyor ve annesinin desteği ile evlilik planları  kuruyordur.  Kendisini çok seven Levin’in evlenme teklifini de bu sebeple red eder.

Anna hiç bir şeyi umursamayıp, Vronski’nin aşkına karşılık veriyor ve ondan hamile kalıyor. Durumu saklamayıp kocasına bile söylüyor. Fakat itibarının sarsılmasını istemeyen kocası durumu görmemezlikten geliyor. Bu arada Kiti hastalanıyor . Ve veeee.  Aaaa neredeyse okuduğum bütün bölümü anlattım sizlere..

Siz en iyisi alıp veya kütüphaneden bulup okuyun bu romanı.

Haydi iyi geceler.

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.