Zeyden Mutfak & Ketem

İyi akşamlar sevgili okuyucularım.

Bu gece Regaip Kandili, öncelikle kandilinizi kutluyorum. Gönlünüzden geçen dualar, sizler için hayırlıysa Allah kabul etsin. Benimkileri de tabii.

Dün yine bütün gün resim kursum vardı. Bir tablom daha bitmek üzere, ama yeni resim henüz seçemedim. Resim yapmaktan çok, seçmek zor inanın.

Dün öğlen yemeğe Zeyden Mutfağa  gittik. Daha önceleri kahvaltıya veya öğleden sonraları çaya gitmiştik, ilk kez öğlen yemeğine gittik. Yemekler ne kadar güzel ve fiyatları çok uygun inanamadık. Öğlen yemeği için 10tl ödedik kişi başı ve kalktık. Neler yedik biliyor musunuz?

Önce yayla çorbası, ardından zeytinyağlı yeşil fasulye, patates püresi ve yanında patlıcanlı et. Taze fasulye istemeyene, onun yerine pazı kavurma verdiler. Ve gerçekten nefis yemeklerdi, tam ev yemeği, benim pişirdiklerim gibi. Ardından da çay ikram ettiler. Tevekkeli değil, fiyatlar çok uygun, yemeklerde leziz olunca öğlen yer bulamıyorsunuz salonda. Biz erken gittik biraz, zaten 12 kişiydik. Ardımızdan da banka çalışanları, devlet memurları geldiler heryer doldu. Birden dedim ki, bende evde yemek yapmasam da  burada yesek:))(Fotoğraf çektirdik ama maalesef çıkmadığı için yayınlayamadım.)

Dün akşamda çoktandır toplantılarına katılamadığım, Sifad toplantısına katıldım. Aslı photoshopu  anlattı , çok faydası oldu. İlk fırsatta denemem lazım. Sifad toplantısından sonrada konservatuvara gittim. 2. Yarıda da koroya katıldım çok zor ve yorucu bir gün oldu.

Bugünde erkenden hastaneye gittik, kontroller için. Ben size bir kez daha Ketem’i anlatmak istiyorum. Şöyle ki;

Ketem, Atatürk Devlet Hastanesinin içinden taşınmış. 1. Sağlık ocağının karşısındaki binanın ilk katına.(mezarlığın oradaki) Biz bilmiyorduk hastaneye gittik önce. Neyse gitmişken ortapedi bölümünden numara alıp kemik taraması yaptırdık, hemen de yapıldı, doktora gösterdik. Neyse ki kemiklerim iyi çıktı, ilaç gerekmedi.

Sonra da oradan Ketem’e gittik. Burada dosyamız vardı, hemen o dosya çıktı ve muayene ettiler, sonrada mamografi için kağıt doldurup verdiler. Yarın saat 15.30 kadar hastaneye gidip, Ketem’in özel bölümünde sıra beklemeden mamografi çektireceğim. Sonuçlar Ankara’da belirlenip direk Ketem’e gelecekmiş. Sonuç pozitif çıkarsa onlar hemen arıyorlarmış veya 15 gün sonra siz Ketem’e gidip öğrenebiliyormuşsunuz. Bu arada 30-60 yaş arasındakiler simirde verebiliyorlar. Üstelik özel hastanelerde simir tahlili yaptırmak 1500tl  imiş. Burada ise ücretsiz. Sakın ihmal etmeyin bu tahlilleri. Haftanın 4 günü mamografi ve simir testi için, Cuma günü ise sigara bırakmak için başvurabiliyor muşsunuz. Bu arada eğer 70 yaşına geldiyseniz sizlere KETEM’de bakamıyorlar maalesef.. Sanırım hastanede bir doktora gideceksiniz o zaman.

İşte böyle aman aman sağlığınızı ihmal etmeyin ne olur. Sağlığınız yeter ki yerinde olsun, sonrası bir şekilde halloluyor nasıl olsa.

Hepinizin bu mübarek gecede duaları kabul olsun. İyi geceler.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.