Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü-Aimee Bender

Can yayınlarının 275 sayfalık bestseller bir kitabını okuyup bitirdim. Kitapçıda çalışan bayan tavsiye etmişti. Ama pek beğenmedim. Bana bir katkısı olmadı. Ve beni açmadı anlayacağınız. Ama buna rağmen yine de bitirdim.

Kitabın arka kapağında yazanlar şöyle: Bir gün, mutsuzluğu, acıları ve arzuları, en derindeki sırları görme yeteneğin olduğunu keşfetseydin…
Bir gün, sana gülümseyen yüzlerin ardını görüp sana en yakın kişinin yüreğinde kilitlediği kapıları aralasaydın, ne yapardın? …
Büyümenin eşiğindeki Rose için hayat, bir sabah geri dönülmezcesine değişir. Zira annesinin yaptığı limonlu pastadan aldığı bir lokmayla, sadece yemeği değil, onu pişiren kişinin duygularını da tatmakta olduğunu anlar…
Olağanüstü yeteneği, aynı zamanda derin bir kaygı ve hüznü de beraberinde getirir; çünkü her zaman neşeli, güler yüzlü ve sevecen biri olarak bildiği annesi, kalbinde sarsıcı bir gerçek saklamakta ayrısından ayrı ikinci bir hayat yaşamaktadır…
Çok geçmeden babası ve ağabeyinin de çok özel yetenekleri olduğunu anlar. Her üçü için de bu yetenek, kimi zaman bir mucizeye kimi zaman da yakalarını kurtaramadıkları bir illete dönüşecektir.
Hemen her ailenin üstünü örttüğü gerçekleri, duyarlı ve yetenekli bir genç kızın büyüme öyküsü eşliğinde anlatan acı, tatlı ama her sayfası büyülü bir şehir masalı…  diye yazıyor .

Bana sıra dışı geldi. Sanki bazı olaylar bilim kurgu gibiydi. Bende hiç bilim kurgu sevmem.

Bu kitapda ki evin kızı Rose’un her yediği şeyin kimin tarafından yapıldığını ve bu yiyeceği yaparken ki duygularını ve ürünün nerede yapıldığını bilme özelliğini sıra dışı şekilde okudum.

Sizde kitap okuyun,ister satın alın, ister kütüphaneden, ister arkadaşınızdan alın…Ama okuyun.

Bol okumalı günler dilerim, iyi geceler.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.