Sağlığına Format At. M.Barış Muslu…

2 ay kadar önce çok sevdiğim arkadaşlarımdan biri bana Barış Muslu’dan bahsedip ne olur videolarını izle demişti. Ben aslında nasıl olduysa İnstagram da takibe almış, ama hiç canlı yayınlarını izlememiştim. Alsında canlı olarak, hiç izlemedim. Çünkü saat 22.30 gibi başlatıyor canlı yayınını, sonra çok uzun tutuyor girişi ve ben onu beklerken uyumuş oluyordum.

Arkadaşım tekrar aradı ve kendindeki değişimlerden bahsetti. Mesela yılandan çok korkardı, asla ismini anmaz, fotoğrafına bakamazdı. Benimle konuşurken artık yılandan korkmadığını söyleyince bende şaşırdım. Daha başka şeylerden de bahsetti ama şimdi yazmam çok uzun sürer. Ve benimle 1,5 saat konuşup ikna etmeye çalıştı. Biraz kafam yatar gibi oldu.

Sonra tesadüfen  İstanbul’dan beni arayan bir psikolog arkadaşımla konuşurken, konu Barış Muslu’dan açıldı ve o da takip ettiğini, hatta önce şarlatan diye düşündüğünü ama onu tv de ve videolarını, canlı yayınlarını izledikçe, dediklerini mantıklı bulduğunu ve hatta kendinde denediği bazı şeylerin olumlu sonuç verdiğini söyledi. Bana birde Joseph Murphy’nin ‘’Bilinçaltının Gücünü’’ de okumamı önerdi.

Artık kafam iyice yatar gibi oldu.Ne kaybederim ki diye düşündüm ve 2 kitabı da aldım.

Önce Sağlığıma  Format At kitabını bitirdim.Çok dikkatli altlarını çize çize okudum. Kafam iyice yattı. Ve denemeye karar verdim.

Önce burun tıkanıklığımı ve geniz akıntıma çalıştım. Kitap da yazan ve videolardan izlediğim, arkadaşımdan dinlediğim şekilde. İlk 7 gün hiç burnum tıkanık değildi, akmıyordu, geniz akıntım yoktu sabah uyandığımda. Çünkü rahatsızlığım sadece sabahları uyandığımda oluyordu.8 .gün tıkanır gibi oldu, ama çok değil, tekrar aynı konuda çalışma yaptım şimdi maşallah yok .Artık kaç gün olduğunu saymıyorum.

Sonra kabızlığım için çalışma yaptım. İlk çalışmam genç kızlığımdan bir travmaydı. Ama bunun olmadığını,çünkü benim çocukluktan beri böyle bir sorunum olduğunu hatırladım, ve o travmayı bulup onun üzerine çalıştım.Ve bu arada da o kitabı bitirip, Bilinçaltının Gücü kitabına başlamıştım ,ikisi birbiriyle örtüşüyor bence ve oradaki okuduklarımla da birleşince maşallah o konuda halloldu.

Birde maske taktığımda nefes alamıyorum hissine kapılıyordum ve ister istemez kimse olmadığında maskemi aşağıya çekiyordum.

O travmamı da buldum. Evde yalnızken boğazıma bir şey kaçmıştı uzunca bir süre nefes alamamış artık ölüyorum diye düşünmüş, çocuklarımı, ailemi gözümün önünden film şeridi gibi geçirmiş , tam yere yığılırken nasıl olduysa boğazımdan çıkmıştı o meyve ve ben ölümden dönmüştüm.

Bu travmamı çalışırken gerçekten ağladım, öbürlerinde değil ama, bunda ağladım. Ve şimdi maskemi burnumdan aşağıya çekmiyorum. Ama hiç kimse yoksa yürüyüşteysem rahat oksijen alayım diye çekiyorum tabii.

Velhasıl ben bu kitapların çok faydasını gördüğüme inanıyorum. Ama inancınız yoksa veya böyle bir şeye hazır değilseniz, hiç alıp okumanıza  gerek yok.Tam başucu kitapları. Bir kere okumanızda yetmiyor.

Bende uzunca bir süre hazır olmadığım için alıp okumamıştım. Hepsinin bir vakti saati var demek ki…

Sağlığına Format At’da bu travmalarınızı nasıl çözeceğinizi de yazıyor.

Ve şimdide yine Barış Muslu’nun yarın akşam kilo ile ilgili demosu var canlı yayında, saat 22.30 da İnstagram da olacak ve bunu kayıt yapmayacaklarmış, videosunu sonra izleme şansımız olmayacağı için, uykumdan fedakarlık edip izleyeceğim.

Aslında bu yazarın’’ Beynine Format At ‘’kitabını da alıp okumayı düşünüyorum.

Haa bu arada Barış Muslu, makine mühendisi….

Karar sizin…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.