Günlük güneşlik bir Pazar günü….Sinop & Pide…

Merhaba efendim.2 gündür görüşemedik sizinle..Nasılsınız, iyimisiniz,hoş musunuz? Keyfiniz yerinde mi? Nasıl geçiyor Pazar gününüz?

Hani şimdi ben de size bir çok soru sordumya, sizin de işiniz gücünüz yok, bana cevap yazacaksınız))))Oldu…)))))))))Biliyorum ben sizlerin iyi olduğunu,

İyi bir Pazar geçirdiğinizi. Lafın gelişi sordum.)))))

Dün Sinop’ta hava bayağı kasvetliydi.Yağmur gibi sis yağıyordu vallahi.Bir ara arkadaş şemsiye açmak durumunda kaldı.

Dün arkadaşımı arayıp Belediye Başkanının konuşması var 2yıl içinde yaptığı icraatleri anlatacak gidelim dedim.Tamam dedi 13.50 de otelin önünde buluştuk.Kalabalık fena değildi, bir genç kız nükleer santralle ilgili sorular soruyordu başkana ,daha ben 2 resim çekmiştim ki başkan demezmi.Arkadaşlar 2 saattir konuşuyoruz,sizin daha fazla vaktinizi almayayım,toplantıyı sonlandırıyorum .(((((Meğer toplantı saat 12.00 de başlamış, ben yalnış anlamışım 2.00 de başlıyor diye. Dolayısıyla Başkanımızın neler yaptığını ve neler yapacağını dinleyemedim. Ama bir kitapçık bastırmışlar resimli, yaptığı icraatler ve yapacakları var içinde.
blank

Aaa birde 2 yerde benim resmim de var ,bir resimde de, teknemizin resmi.)))))

Şimdi ben kitapcıkta yazanları maalesef size aktaramayacağım,bir zahmet bulup okursunuz artık.

Akşamda, bir arkadaşımın davetlisi olarak Muziki Cemiyetinin konserine gittim.Bu tür etkinlikler sık sık oluyor Sinop’ta. İlgi çok fazla gerçekten.Ne güzel değil mi?En hoşuma giden de Nurşen Teyzemin koroda oluşu.Maşallah gerçekten maşallah.Bayan olduğu için ,yaşını yazmayayım ama,maşallah dedirten bir yaş.)))

Bugün de Pazar.Sabah yürüyüşe çıktık.Yine Ada Mahallesinde, tarihi kalıntılar çıkmış.Orayı gezdik,resimler çektim.Geçekten  bizim buralarda hangi toprağı kazsan ev yapacağım diye, muhakkak tarihi bir kalıntı çıkıyor. Bakalım nasıl değerlendirilecek buralar .Üstüne bina yaptıracaklarmı yoksa bu tarihi kalıntılarmı değerlendirilecek.Bekleyip göreceğiz.Sizce ne yaparlar dersiniz?Ben  yorum getiremiyorum. Herşey olabilir.

blankblankblankblank

Ne ise biraz teknelerin bakım için çekildiği yere gittik.Yine ördekler yüzüyordu. Biraz simit atıp yemelerini izledik.Bu arada hemen yanında kaz da besliyorlarmış.Denize o kadar yakın ki, hava rüzgarlı olduğunda ,oraya dalga gelmiyor mu acaba?

karadenizde Ördekler ncabaci

 

blankblankblankblank

blankBalıkçı Parkları yine çok kalabalıktı.Çoğu kişi bu hafta pide yiyordu)))))Hani Şu Sinop pidesin den.)))Birazcık anlatayım mı,nasıl yapıldığını))))Bizim pide, sizin pidelere benzemez))))))Şeye benzedi,benim babam, senin babanı döver gibi oldu.)))))

Önceden,çok çok önceden hasır sepetlerimiz vardı,sadece bu Pazar günü yapılan özel pideleri taşımak için. Ekmek hamurunun üstüne kıymalı,peynirli,ıspanaklı,zılbıtlı,pastırmalı neli istersen artık ,ev de hazırladığımız bu malzemeden bolca 1parmak kalınlığında yumurtayla kartıştırılıp hamurun  üstüne düzgünce koyulur ve fırına verilirdi.Çıkınca uzunluğu aşağı yukarı 60-15cm  olan pideler ya bütün halinde yada ikiye bölünmüş halde eve getirilir ve tereyağ ile bolca yağlanır,önce ayranla yenir,ardından da çay içilirdi.Şimdi ne mi oldu?Pidelerin ölçüsü 35-5cm oldu)))))Tereyağ büyük olasılıkla kalktı)))

Yinede arzuya göre özel yapan yerler var. Birde bunların kapalıları olur.Kıymalı pide.Yumurtasız yapılır .Ben çok severdim Babam benim için 1 tanede kapalı yaptırıdı ))))Ayy yine eski günlere gittim.Birşey değil sizin de canınızı çektireceğim.)))Haydi Sinop’taysanız kolayda başka yerdeyseniz ne yaparsınız bilemem artık.))))

blankBirde eve dönüşte garip bir ev dikkatimi çekti.Korku filimlerindeki perili eve benziyordu.))))

EEE Dünden başladık, bu güne geldiiiiik.Sizlere güzel pazarlar diliyorum.Keyfinizce bir gün geçirin olur mu?

Canımda nasıl pide çekti ne yapsam ki??????)))))))))))))))))))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.