Sinop Erkek Yetiştirme Yurdu…..

Bu akşam amcamın kızı ile erkek yetiştirme yurduna gittik.

Amcamın kızı Samsun’da yaşıyor.Yine Samsun’dan tanıdığı bir arkadaşının eşi buradaki yurtta öğretmen,onlarla konuşmuş,ben pide ,tatlı ayran getirmek istiyorum nezaman uygun diye sormuş.Müdür Bey’in de izniyle, bu akşam ara öğün olarak sizin getirdiklerinizi verelim demişler ve biz de bu sebeple, bu akşam yiyecekleri alıp Erkek Yetiştirme Yurduna gittik.

Aslında ben önceleri çok sık giderdim,ama malesef uzun süreden beri gitmediğimi fark ettim.(((((

58 çocuğumuz var.Gittiğimizde Fenerbahçe-Bursa maçı başlamıştı onu izliyorlardı salonda.Bayağı bir heyecanlada izliyorlardı maçı.)))Ben de biraz izledim onlarla.
blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Eşref Hocam’ı bu akşam tanıdım.Vallahi sanki hepsi gerçek çocukları gibi davranıyordu onlara.Ve kaldığımız sürece hep hareket halindeydi.Hocam dedim hep mi böyle?)))Eşi Ziynet Hanım’da annelik yapıyordu çocuklara.Çok etkilendim. Sonra aşcımıza yardım edip, tabaklarını hazırladık.Maç bitincede geldiler yemeğe. Çok mutlu olduk onlarla birlikte olmaktan. Onlarda çok mutluydu.Gözlerinden okunuyordu mutlulukları.))Yemek salonunda bol bol resim çektirdik.Bir kısım resimleride onlar çektiler. Yaş grupları 12-18 arası. Kardeş olanlarda var. Mesela yaşı 12 den küçük olan kardeş, başka yurda gidiyor,yaşı 12 oluncada ağabeyinin yanına gelebiliyormuş.

2 saat kalabildik.Tabii çok fazla zamanımız olmadı, detaylı bilgi için. Yemekleri ve birçok imkanlarıda çok iyi. Buna çok sevindim..

Şu anda bu kısacık anda fark ettiğim,eksik olan tek şey, ebeveyn sevgisi…..

Sinop’ta oturan duyarlı okuyucularım… Sinop Korunmaya Muhtaç Çocukları  Koruma ve Destekleme Derneğinin, 9.nisan 2011 de, Öğretmenevin de saat 13.30-17-00 arası  bayanlar çayı var. Lütfen destek olun, gelin. Olmadı yardımınız dokunsun diye bilet alın. Biliyorsunuz herbir yardım çocuklarımıza gidecektir. Çorbada sizinde tuzunuz olsun.

Sadece bununla kalmayın, onları ziyarete gidin,arkadaşlarınızla bir gününüzü orada değerlendirin…Ne dersiniz, sevginizi esirgemezsiniz  değil mi?

 

Bizi yolcu etmek için kapıya kadar geldi bazı öğrenciler. Öyle güven verici ve sevgi dolu bakışları vardı ki…Bizde onlara yine geleceğiz, derslerinize iyi çalışın dedik.

Vatan bize emanet dediler. Biz de bu gençlerimize size güveniyoruz değip ayrıldık.

Bu kısacık zamanda ,kalbimiz ve aklımız orada kaldı….

İyi geceler…

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.