HAYAT…

İyi geceler desem yeridir…Uçmuş yine saatler..Bırakın saatleri ,günler uçuyor…Haydi gel de söyleme şimdi,

Rüya gibi uçan yıllar

Biraz durun, durun biraz…

Kaybolan günlerim için

Hesap sorun, sorun biraz …diye şarkı devam eder….

Ama kimse durduramadı zamanı, durmasında zaten..Durduğunda her şey bitmiş olacak..İstemem her şey bitsin, asla istemem…Şimdilik hayat güzel benim için, devam diyorum))))

Eee nasılsınız bakalım?Kaç gün oldu görüşmeyeli..2 galiba değil mi?

Nerede bu kadın, ne yapıyor diye de merak etmişsinizdir(benim hüsnü kuruntum)

Kış biterken bende örgüleri bitirdim, azıcıkta dikiş dikelim dedik. Hemen

kumaşları aldık, kalıpları çıkardık, biçtik ama henüz dikmedik.)) teğelledim öylece duruyor. Bu arada başka işlerim çıktı,ona yoğunlaştım.

Cumartesi akşamı T.H.M. konserimiz var. Benimde görevim sunuculuk.

Bugün onun üzerinde çalıştım biraz. Bitti sayılır. Buyurun bekleriz efendim. Cumartesi saat 20.00de, Halk Eğitim Merkezi Salonunda olacak, gelemiyecek olanlar çelenk veya çiçeklerini yollasınlar artık,beklerim)))))))

Bu arada bugün konservatuvarda şefimiz yeni bir şarkıyı notaya dökmüş çalıyordu, arkadaşıma dedim ki çek remimi çek, Nilgün solosuna çalışıyor diye başlık atarım dedim))))Yalandan kim ölmüş))))))Bu dönem sanki tüm güzel sesli arkadaşlarım sözleşmiş gibi bir araya geldiler.Hepsi harika..Onlar güzel oldukça ,benim şansım azalıyor))))))))Olsun  napayım,bende şiir okurum)))

Bugün ne oldu..Sabahtan kapım çaldı.Açtım karşımda çok genç bir kız ve yanında da 5yaşlarında bir erkek çocuğu.Buyurun dedim, elindeki Pazar çantasını gösterip,ablacığım süt satıyorum, alır mısınız dedi.Ve devam etti.İhtiyacım var,pazartesi oğlumu Samsun Tıp Fakültesine götüreceğimde,para lazım,bu sütleri de arkadaşımın ineklerinden sağdım,satıp para elde edeceğim dedi.Bunları söylerken sesi titriyor, gözlerini gözlerimden kaçırıyordu.Bakışlarında çok büyük bir utangaçlık ve üzüntü görülüyordu.Konuşurken sesi titriyordu. Diğerlerine hiç benzemiyordu.O anda kalbim onun doğru söylediğine inandı.Tıpbi terimleri de çok bilinçli kullanıyordu.Demek gerçekten hastaydı yanındaki oğlu.Eşimin de psikolojik rahatsızlığı var dedi,ama onu da tam terimiyle söyledi.Biz kapıda konuşmaya devam ettik.Meğer babası ,kayınpederine 3bin500  liralık borcunu ödeyemediği için ,..X satmış. Ben daha 13 yaşındaydım, beni sattığında dedi. İstanbul’a teyzesinin yanına sığınmış,ama teyzede onu korumamış, geri yollamış.Amcalarım Almanya’da çalışıyor,ama onlarda yardım etmediler  ve babam beni sattı diyor.Bu arada da 5 yaş, yaşını büyütmüşler. Şimdi aslında 19 yaşındaymış ama 24 görünüyormuş nüfusta. Sonra diyor ben koca evinden  kaçıp, baba evine geldim, babam kızdı ve belime odunla vurdu, meğer hamileymişim 8 aylık, çocuk erken doğdu diyor. Ve bebek hastanede sanıyorum mikrop kapmış ve ondan hastalanmış. Bunlar çok kısa sürede konuştuğumuz şeyler olduğu için size yanlış bilgide vermek istemiyorum ama ben inandım. Kocası çalışamıyormuş, yeşil kartları varmış, ilaçlarını almadığı zaman şiddete baş vuruyormuş.O zaman hemen oğlumu dışarı salıp akrabaya yolluyorum diyor.tabii bu arada kendi şiddet görüyormuş.Eşi normale döndüğünde, git istersen baba evine diyormuş ama ‘X’ gitmiyorum diyor.Artık ailemin yüzünü görmek istemiyorum dedi.Babası da zaten ölmüş.

Kendi iş arıyormuş, ev temizliğine filan giderim dedi.Tamam yardımcı olurum dedim. Bende biraz yardımda bulundum. Kıyafete,ev eşyasına da ihitiyacı varmış Benimde babamın evinden vereceğim çok eşya vardı,tamam sana veririm dedim.Çok sevindi.Kıyafet sorununu da arkadaşlarıma söyleyip halletmeye çalışacağım. Çocuğun üstü ve kendi üstü çok inceydi bugün. (((Pazartesi Samsun’a götürecek çocuğunu..

Öğleden sonrada bir yerde merdiven temizliğine biri arıyorlarmış hemen telefon açıp söyledim kendisine yarın gelip görüşecek. Haydi hayırlısı diyorum.Ya  görüyorsunuz, 3bin500lira için baba 13 yaşında ki kızını satıyor((((((((((Nasıl vicdan ki bu((((Doğuda filan olur derken,bizim burada Türkeli’n de oluyor(((((((

Seneler öncede bir haberde okumuştum, hatta televizyonlara da konu olmuştu.Bafra’da, ilköğretim okulları tatile girer girmez ,erkek çocukları, çiftlik veya arsa sahiplerine kiraya veriliyordu. Devlet konuya el atmıştı da sanıyorum önlendi.İnşallah önlenmiştir yani((((((((

Off ya offf, nasıl yapar bunu bir aile…’X’ e de diyorlarmış ki,bakamıyorsan çocuğunu yurda ver.Abla, o benim canım nasıl ayrılırım ondan diyor(((((

İşte böyle  bir yaşam hikayesi….Hayat güzelde desek, bazılarına göre maalesef aynı değil.Şimdi gel de haline şükretme((((

Allah’ım verdiğin her güzel şey için, önce sağlığımız için sana binlerce şükürler olsun. Seni çooooooook seviyorum.Ne olur her zaman bizi koru ve yanımızda ol. İhtiyacı olanlara yardım et.Teşekkürler….Amiiiiiiiiiiiin..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.