Sinop Hayavanları Koruma Ve Yaşatma Derneği’nin çayı..

 

KURTLARIMIZI  DÖKTÜK))))))…….

Bugün Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğinin Çayı vardı. Başkanı en yakın arkadaşlarımdan biri, yönetimindekilerde arkadaşımız. Hem sonuçta elde edilen parayla da hayvanların ihtiyaçları karşılanacak, bizlerde destek için gittik tabii. Hava sabahtan bir güzeldi ki ohh dedik nihayet açtı, artık bahar havaları gelecek, ama öğleden sonra yanıldığımızı anladık.Akşam üzeri yine yağmur yağdı çünkü.

Ne ise Sinop’un havasını bir kenara bırakalım, gelelim bizim havamıza)))

blankblankblankblankblankblankblank

Vallahi pek eğlendik. Kesme makarna ikram ettiler, lokma tatlısıyla. Tabii biz arkadaşımla, çok az yedik. Malum diyetteyiz. Bu işe baş koyduk biz, unutmayın yaz geliyor))))

Çayın ilerleyen saatlerinde C.H.P. Millet Vekili Engin Altay ile C.H.P. İl Başkanı da uğradı. İyide oldu geldikleri birkaç söz verdi millet vekilimiz. Çünkü bizim salondan çıkınca Belediye Başkanımızla görüşmeye gideceklermiş, dolayısıyla yönetimdeki arkadaşlarda sıkıntılarını dile getirdiler, vekilde yardım sözü verdi.Ama o sırada Belediye Başkanımızın eşi de çaydaydı. Biraz sonra bize Hayvan Barınağının yapılacağı yer için, olur çıktığı müjdesini verdi. İşte bu da güzel bir gelişmeydi. Şu anda ne kadar para toplandığını bilmiyorum ama, en azından yine bir müddet hayvanların ekmeğini karşılayacak kadar para toplanmıştır umarım.

Arkadaşlar doğruyu söylemek gerekirse ,bu tür derneklerin gerçekten topluma çok faydası var.Düşünsenize eğer bu dernekler olmasa,böyle organizeler yapılabilir miydi? Akmasa da damlıyor denir ya..Olsun, birazda olsa sesimiz duyuluyor,yardım muslukları açılıyor.Ben bu dernekte ve çayda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Hem faydaları dokundu hayvanlara, hem de bizlerin, güzel bir gün geçirmesine, vesile oldular.

Bazıları  hayvanların kısırlaştırmasına çok karşı. Diyorlar ki doğal ortamda,doğal kalsınlar. Sorarım size eğer üremeleri durdurulmazsa, nasıl bakılacak bu hayvanlara? Şu anda barınaktakilerin karınları tam doymuyor(((Birde köylerden getirip,bırakıyorlar.Onlarda haklı kendi karınlarını doyuramayınca hayvanların karınlarını nasıl doyursunlar ki((( Bu akşam çöp dökmeye gittim inanın 12 köpek vardı. Hem de hepsi Karabaş cinsi görünümündeydiler. Allah’tan korkmuyorum da,çöpü dökebildim. Arkamdan gelen bayanlar korkarak, birbirlerine sarılarak geçtiler.

Bu kadar çok üreyen bu hayvanlarla, nasıl baş edebiliriz. Dişilere doğum kontrol hapı da yutturamayız))Doğurduklarında bir tane değil ki,belki 10 tane doğuruyorlar(((.Sonra açlıktan mı ölsünler.Lütfen sizlerde evinizde artan yiyecekleri bir şekilde kaplara koyarak veya çok fazlaysa hayvan sahiplerine ,barınaklara ulaştırarak yardımda bulunun. Ve özellikle bu hayvanlar susuzluk problemi çekiyorlar, evinizin çevresinde, müsait yerlere ufak su kapları koyarak hayvanları susuzluktan koruyabiliriz.

Olur ya içinizden maddi yardım yapmak gelirse, imkanınız da varsa,  size hemen adresleri ve hesap numaralarını vereyim. Aşağıdaki adreste gerekli bilgileri bulacaksınız.

 

SİNOP HAYVAN BARINAĞI

http://kidsofgordion.iremebru.com/Barinak.html

Velhasıl güzel bir gündü. Ahh birde  Nurşen teyzem şarkı söyledi.. Nurşen Teyzem kim mi? Hayat dolu biri , yaşı 70 in üstünde, ama Müsiki Derneğine gidiyor, konserlerde sahneye çıkıyor. Çaylarda güzel eğleniyor. Bayılıyorum ona,bayılıyorum))))Galiba bende o yaşıma gelsem öyle olurum gibi geliyor)))Tüüü tüü tüüü  maşallah, Allah nazarlardan korusun.Uzun ömürler versin Nurşen Teyzeciğimde, biz seni daha çoooook dinleyelim))))Hepinize iyi akşamlar.Çok işim var ,çooooook)))) Yeni bir proje hazırlığı içindeyim,şimdi söylemem))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    nilgüncüm,ellerine kollarına sağlık arkadaşlarım ve kendim adına çok tşkr ediyorum.çayımızı ve derneğimizi çok güzel anlatmışsın.senin gibi duyarlı arkadaşlarımıza çok teşekkürler.her zaman desteğinizi bekliyoruz.iyi çalışmalar..

  2. blank

    Benim icin buyuk bir zevkti.Basarilar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.