Türk Sanat Müziği gecesi…

Başlık farklı olsun dedim bu sefer.Hep derim ya Cuma akşamları konservatuvarımız var diye. Yaz konserine hazırlanıyoruz. İlk şarkılarımızın bir kısmı nihavent makamı.Ben çok severim bu makamı.Kendime yakın buluyorum nedense.O düşünceyle de Allah biliyor ya bu sene bir nihavent solom olsun diye geçirdim aklımdan.Önceden solo söyleyeceğim diye inanın  neler yapmıştım,nasıl çalışmıştım anlatamam size.Hiç aksatmadan 4yıl oğlumla birlikte Sinop Belediye Konservaturının gece okuluna gitmiştim.Bilgileneyim,şarkıyı doğru söyleyeyim diye.Bu arada 6 yılda ud öğrenmeye çalıştım.Ne sıkıntılar çektim,bir ben birde Allah biliyor.Belki birde şefim bilir.Onunda başını çok ağrıtmıştım.Bana da öğretin,diye konservatuvarda ki hocalarımın başının etini yemiştim.Ama en çokta kendimi yıpratmıştım.4.sınıf ı bitirdiğimde,konser gecesi diplomalarımızı verdikleri gece ilk solomu da söylemiştim.Hem de ast solist gibi son solo şarkıyı ben okumuştum.))) Çatılmış Kaşlarınla Kime Düşman Gibisin şarkısıydı. Hayatımda düğünümden sonraki en heyecanlı ve mutlu olduğum gecelerden biriydi.Düşünün yani hayatımdaki önemini.Kulaklıkla yatar sabahlara kadar uyur uyanır TRT Fm’i dinlerdim. Sonra 2 kez daha solo okudum.6 yılsonunda da çocuk korosunda ud çalarak, ud faslınada son verdim.Müziği çok sevsem de,şimdi düşünüyorum da benden çok şeyde aldı.Her şeyden önce yaşadığım stres yeterdi((((blankblankblankblankblankblank

Ama müziği sevme aşkım veya baharla birlikte içime gelen kıpırtılar ve de nihavent makamınıda sevmem bu sene yine bir solo okuyayım isteği uyandırdı bende.Ve dün gecede dedim ki içimden ve dışımdan deneyeceğim.Ama düşündüğüm şarkıyı başka bir arkadaşım denedi, güzelde icra etti.Ve benim hayallerimde suya düştü.Önce çok üzüldüm Allah biliyor ya,yüzüm filan asıldı,mutsuz oldum.Sonra dersten sonra içip unutayım dedim)))Sinope üzüm suyu içtim)))Bazen insan suyla da sarhoş olabiliyor biliyorsunuz)))Bende öyle yaptım. Eşim dedi ki sen solo söyleme,bırak şiir oku, sunuculuk yap,herkes en iyi yaptığını yapsın.Hak verdim.Hak verdim ama acık acık yazıyorum  gerçektende,şu dünyada en çok yapmak istediğim şeylerden biri profösyöneller gibi şarkı söylemek.Hiç detone olmadan,usul kaçırmadan.Ve biliyorum yaşım ilerliyor,bazı şeyler için geç kalabilirim ama şu anda gerçekten ölmeden bunu gerçekleştirmek istiyorum.Ve bir arkadaşım var bu konuda çok iyi, bilen ve bu işi yapan kişi,belki sonbaharda kendisinden ders alıp en azından birkaç şarkıyı en iyi şekilde okuyabilirim düşüncesindeyim.

Eğer başarılı olursam da, arkadaşlar arasında yaptığımız yemeklerde, şiir değil bende onlar gibi şarkı söylerim. Bunu gönülden istiyorum. Şu anda hayatta içimde uhte olarak kalan şarkı söylemek var. İnşallah Allah ölmeden bu isteğimi de gerçekleştirmek nasip eder.AMİİİİİİN))))

Geçen gün, yarışmada kazandığım TRT Fm logolu radyomda çok revaçtaydı))))Bol bol resim çektirdik onunlada)))))

Dün gece yine çok güzeldi, eski güzel sesli arkadaşlarımızın tekrar aramıza dönmesi de çok hoş oldu. Ahhh ahh ne sesler var göreceksiniz,inanın bülbül gibi şakıyorlar.Allah nazardan korusun hepsini.

İcradan sonra gittik Glass Garden’a içtik üzüm suyunu azıcık, efkar dağıttık))

Havanın güzel oluşundan sanırım çok kalabalıktı Glass Garden.Dışarıda boş masa yoktu.Her masanın başında yanan Ufolarda her zamanki gibi içimi açıttı(((

Şimdide sizlere yazabiliyorum ancak. Malum işim çok biliyorsunuz.

Bu arada epey faliyetler var şu sıralar Sinop’ta. Sinop kent konseyi gençlik meclisinin hazırladığı toplantı ve panaller var. Bugünkü, Emniyet Toplantı salonundaymış

Yarında Aşıklar Düğün Salonunda saat 15.00-17.00 arası bir söyleşi olacakmış. Tabii çok detaylı bilgi veremedim üzgünüm.Biliyorsunuz işlerimden fazla ilgilenemedim.Ama Pazar günü eğer usta işlerinden fırsat bulursam, gitmeyi düşünüyorum.

Şimdilik iyi günler sizlere. Kendinize iyi bakın…)))Görüşürüz.

Not:Türk Halk Müziği Konserinde ki türkülerin hepsini kayıt etmişiz. Bende tüm konser baştan sona var.İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

3 haftada neler oldu…..

3 hafta olmuş yazmayalı..Çok kötü geçti bu defa. Önce eski konservatuvar arkadaşımız Türkan’ı kaybettik, sonra …

4 Yorum

  1. blank

    keşke ben de sizinle olabilsem.. özlüyorum vallahi 🙂

  2. blank

    Bizde seni özlüyoruz.(((Keşke gelebilsen.

  3. blank
    Hacer ŞİMŞEK

    Nilgün Hanım kendini bu kadar zorlama senin ilk solom dediğin konser benimde çıktığım ilk konserdi (korist olarak gerçi hiç solo yapamadım ama olsun) orada olmak bile çok güzel bir heyecandı. Süha Bey haklı sizde şiir ve sunuculuk konusunda çok başarılısınız. Kendinizi üzmeyin

  4. blank

    Çok haklısın canım,artık üzülmüyorum))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.