Rock’n Dark 2010….Berna Çiçeksever…

1- Berna ilk önce kısaca seni tanıyabilir miyiz? Müzikle olan ilişkin ne zaman ve nasıl başladı?

Müziğe 9 yaşında  Samsun Türk Müziği Çocuk Korosunda solist olarak başladım. 7 sene Türk Müziği söylerken evde rock dinliyordum.  Daha sonra rock gruplarıyla söyledim. Peyzaj Mimarlığı , Mimarlık  okudum. Derken çalışmaya başlayınca müzikten iyice uzaklaşıp bir ofise hapsolduğumu ve yaşımın ilerlediğini farkettim. İşi ve okulu bırakıp müzisyen olmak istedim. Amatör doldurduğum demoyu Zülfü Livaneli keşfetti ve konser turnelerine katıldım. Kendimi her tarz söyleyebilecek şekilde geliştirmek istediğimden  Pera Şan bölümü ve İstanbul Üniv. Müzikal Bölümlerine girdim, Müzikalde başrol oynadım. Bu okullardan memnun kalmayıp bıraktım.  Londra’ya gittim ve London Centre of Contemporary Music School da Vocal Performance and Production Bölümünü bitirdim.  Artık  kendimi ikna edecek kadar olmuştum:)
blankblankblankblankblank

2- Berna , senin geçen ay bir ödül aldığını biliyorum.Onunla ilgili sorulara geçmeden önce, bize Rock’n Dark hakkında bilgi verir misin?

En iyi Rock müzik grubunu seçmek üzere ilgili sponsorlar tarafından her sene düzenlenen bir yarışma. En İyi Grup, En İyi Kadın ve Erkek Solist ve En İyi Sahne Performans kategorileri vardı.  En İyi Önce internetten başvurup kayıtlarınızı yüklüyorsunuz. Sonra internette oylamalar oluyor, en son da jüri karar veriyor. Ben de kendi eserlerimin kayıtlarını yüklemiştim. En son final gecesinde En İyi Kadın Vokal ödülünü aldığımı açıkladılar.

blankblank

3- Rock’n Dark 2010’a katılma sürecin nasıl oldu?

Londrada kendi şarkılarımı derleyip kaydederek Rock tarzında bir albüm demosu hazırlamıştım. İnternet üzerinde o şarkıları Miller ve Rockn Dark yarışmalarına yükledim.

4-Gecede neden sahne alamamıştın?

Onu ben de bilmiyorum.

5- 30 Nisan’daki büyük finalde “En İyi Kadın Solist” ödülünü kazandın. İsmin anons edildiğinde neler hissettin? Gecede sahne alamadın ancak yine de ödül almak için final sahnesinde yer almak nasıldı?

Haberi aldığımda oldukça sevindim, içimi huzur kapladı, sonunda birileri emeklerimi gördü diye düşündüm. Ödül almak oldukça keyifliydi, ama ödül alırken hiç olmazsa bir şarkım çalınsa insanlar neyin ödül aldığını duysa iyi olacaktı. Çok apar topar ödül verilmiş ve resmim çekilmiş ve bırakılmış oldum. Sahne ve mekan harikaydı umarım orada sahne alma fırsatı da bulurum bir gün.

6- Gelecek için planların neler?

Müzik üretmeye albüm yapmaya devam etmek, kendi grubumla söylemek. İyi projelerde yer almak.

7- Önümüzdeki yıl Rock’n Dark’a katılmak isteyenlere verebileceğiniz tavsiyeler?

Hayat akan bir yol, durulan ve sonuna dek kalınan mutlu ya da acılı bir yer yok. Müzikte de istediğin yerlere gelmek kolay değil, sabır işi imiş çünkü müzik piyasasında yeteneğe, ne kadar iyi olduğuna veya özgeçmişine göre bir değerlendirme yok, kaygan bir zemin. Her an herkes şarkıcı olabilir veya albüm yapabilir, popüler olabilir. Müzisyen arkadaşların herkese kulak asmadan, veya bir kalıba girmeye çalışmadan, içlerinden gelen müziği yapmalarını, yılmamalarını dilerim. Rock müzik özellikle kendini ifade etmek için çok rahat ve özgür bir ortam. Ülkemizde de çok rağbet görüyor. Yarışmalara katılmak kesinlikle faydalı.

8- Şu anda çalışmalarını nerede sürdürüyorsun, senin canlı performansını nerede izleyebiliririz?

İstanbul’dayım. İmkan oldukça tek başıma akustik gitarımla canlı müzik yapıyorum. Şu an belli bir yer yok henüz. Bir müzisyen arkadaş ile chill out-jazz tarzı bir album için çalışıyoruz. Bunun dışında buradaki piyasayı, müziği ve müzisyenleri tanımaya devam ediyorum.

Berna Çiçekseverle kısa bir röportajdı üstte okuduğunuz. Berna’nın bilinmeyen daha bir çok yönü var.

Hakkında daha çok bilgi edinmek ve güzel şarkılarını dinlemek isterseniz aşağıda vereceğim linkleri tıklamanız yeterli…

www.myspace.com/ciceksever

www.myspace.com/bernacoustic

www.myspace.com/freenixie

Videoları için youtube.com‘a Berna Çiçeksever diye aratınız.

Facebook Fan sayfası:

http://www.facebook.com/pages/Berna-Ciceksever/341603986757?ref=ts#!/pages/Berna-Ciceksever/341603986757?v=info&ref=ts

Başarılar,  Berna Çiçeksever…Türkiye’nin adını en güzel şekilde duyurman dileği ile, sevgilerimi yolluyorum sana….


Not: Berna, web sayfamda köşe yazarlığı yapan arkadaşım H.Çiçeksever’in kızı. Annesi Sinop’lu, babası Gerze’li.

Bende sizlere, bu güzel insanların başarılı kızını, tanıtmak istedim.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Kafka Kitap Kafe…

1. Önce sizi tanıyabilir miyiz? 1- Öncelikle merhaba, İsmail Kır, Ordu doğumluyum, 1984 yılının kasım …

9 Yorum

  1. blank

    Bizlere tanıştırdığınız için çok mutlu olduk, gurur duyduk. başarılarının devamını dilerken çalışmalarını çok beğeniğimizi söylemek istiyoruz.

  2. blank

    Bende gönülden Berna’yı destekliyor ve başarılar diliyorum:))

  3. blank

    Süpersin Berna,Nilgün hn. Berna’ya yer verdiğiniz için teşekkürler .

    Bernacığım şuanda fonda senin sesin ile yazıyorum.Sesinin tınısı çok hoş.Rock ta ayrı bir renk, yerli klasikte ayrı bir tat var.

    Müzikte on parmakta on hünersin adeta.

    Şansın ve yolun açık olsun. Sevgiler,Bilgi.

  4. blank

    Berna’cığım seni yürekten tebrik ediyorum. Temiz yürekli kardeşim benim. Yolun her zaman açık ve şanslı olacak biliyorum. İş yerinde dinleyemedim eve gidince akşam dinleyeceğim. Seni seviyorum

    Ayrıca Nilgün hnm. da sitesinde Berna’ya yer verdiği için çok teşekkür ediyorum.

    Nezahat

  5. blank

    Ne mutlu bana ki, Berna’yı tanıma şansım oldu.))

  6. blank

    Bernacım yolun açık şansın bol olsun gülen yüzün hiç solmasın.
    sesin kadife gibi insanı başka güzelliklere götürüyor.sevgiler
    Bilge Zadeogluları

  7. blank

    berna hanım şu an benim çalıştığım firmanın yakınındaki kent orkestarsına hersabah gelip öğleden sonra gidiyor ..sesi böyle muhteşem bir insanın internetten performansını dinledikten sonra kendisini canlı canlı 3 adımdan görmek çok heycan verici ama malesef o heycanı atlatıp henüz kendisiyle tanışamadım birazda çekingenlik var sonuçta insan ters bi cevap alır diyede korkuyor eeee ünlü olmak zor iş..başarılarının devamını diliyorum her sabah berna hn mın parçalarıyla işe başlıyorum ..admin sizede teşekkürler böyle bir paylaşıma yer verdiğiniz için..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.