ttnet’çiler Sinop’ta…

Günlerdir ara ara size bahsediyordum, Sinop tarihi çalışıyorum diye. Ama neden çalıştığımı söylemiyordum.Şimdi açıklayabilirim.)))

Eveeeeet…Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübüne,İstanbul’dan ttnet’ten, üst düzey çalışanlar gezmeye geldi.İlk grup bugün saat 11.20de Sinop’taydı.Bunların 11ri fotoğrafçılar grubu,diğer 11kişide yelken grubuydu.

Ben fotoğrafçılar grubuna ev sahipliği yaptım. Daha önceden hazırlanan program dahilinde, bugün öğlen yemeğini Özlem Resturantda yedik.Menü,yöresel yemeklerden oluşmuştu.Tarhana çorbası,etli ekmek,katlama,ev turşuları,ıslama, mantı. Hepside birbirinden güzeldi. Hatta tavuklar özellikle köyden alınmış  ve ıslama için kullanılmıştı.Herkes çok beğendi.))

Gelen grubun yaş ortalaması,27-35 arasıydı. Ben dersimi iyi çalışsam da fazla bir soru olmadı)))Esas konu fotoğrafçılıktı.Aralarında profosyonel fotoğrafçıda vardı.Devamlı bilgi verdi.Hatta bende birkaç soru sorarak ,bilgilendim.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

blankblank

Önce Paşa Tabyalarına gittik, çok enteresan pozlar yakaladık.

Sonra Sis Düdüğüne gittik.Özellikle Asma Kaya’dan çektiğimiz pozlar müthişti.Sonra Boztepe’den Sinop’u görüntüledik.Bu arada bende arkadaşların enteresan pozlarını yakaladım.Saat 15.00 de de Erfelek yoluna düştük. Erfelek’te,Pazar günü gittiğimiz Özlem Resturantda çayımızı içtik ve Şelalelere doğru yola çıktık.Saat 16.50 de Şelalelerdeydik. Suyu öyle bollaşmış ki, vallahi Erfelek Barajının suyu nerdeyse deniz gibiydi.

Şelaleye tırmandık.Ama vaktimiz olmadığından değirmenin oradan dönecektik.Ama tam bilemedim, 9.cu şelaleye kadar çıktığımızda oradan döndük.Değirmende de resim çekmeye devam ettik.Size gördüğümüz güzellikleri resimleri paylaşarak anlatmak istiyorum.Ne olur şöyle bir bakın resimlere,o şırıl şırıl akan su, koskocaman yeşil yapraklar,yemyeşil  uzanmış ağaçlarla muhteşem bir görüntüydü..Bu arada çektiğim videoyu da koyacağım.Kısada olsa bir fikir sahibi olursunuz diye.

1,5 saatlik süre şelalelere az geldi. Dönüşte iki minik yılan gördük, biri diğerini boynundan ısırmıştı,bizim resim çekmemiz pek de ilgilendirmedi onları)))

Şelale turumuz bittiğinde, baktık arkamızdan 4kişilik bir grup daha iniyor,meğer onlarda Erfelek’te buluşacağımız diğer ttnet’çilermiş.Ama halleri perişandı.Bizi biraz beklemişler,sonrada kendi başlarına şelaleye tırmanmışlar.15inci şelale ye kadar çıkıp sonrada dönmüşler ama halleri perişandı.Anlatamam biri 2kez ölümden döndüm,biraz sonra otelde şükür namazı kılacağım diyordu))))Aslında çok dinlemek isterdim bu akşam onları,ama artık yarına kaldı)

Şehre geldiğimizde saat 19.20 yi gösteriyordu. Ben müsaade isteyip yemeğe katılamayacağımı söyledim. Hem çok yorulmuştum ,hem de gripal bir durumum var,ilaçlarımı almam gerekiyordu. Sabah 8.30da buluşmak üzere vedalaştık. Çok güzel ve keyifli bir gündü. Yarınki programda da şehir içi tarihi yerler var.Sonrada Akliman, Sarıkum,İnce Burun var..Çok yorulmazsam size yarın akşam anlatırım.Şimdilik iyi geceler.)))

Erfelek (Tatlıca )Şelaleleri

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

4 Yorum

  1. blank

    Sinop için bu kadar sevgi dolu rehber bulmak zor, sayende Sinop sevgimiz ilerliyor, sağol..güzel günler diliyorum…

  2. blank

    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.))))

  3. blank

    Merhaba Nilgün hanım,

    Bizi çok güzel ağırladığınız, bu özel misafir perverliğiniz için size tüm TTNET fotoğrafçılar ekibi adına teşekkür ediyorum.

    Bizde sizi İstanbul’a bekliyoruz.

    Sevgiler
    Derya

  4. blank

    Sizi mutlu etmek,inanın bizide çok mutlu etti.Yine bekleriz.Sevgiler Sinop’tan.))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.