Kandiliniz kutlu olsun..

Cumadan bu tarafa yazmamışım size.3 gün olmuş. Cumartesi nişan vardı.Düğün salonlarının doluluğundan gündüz yaptılar nişanı.Düşünün yani, o kadar düğün salonu var ,o kadarda evlenen ve sünneti olan)))Allah hepsini mutlu etsin.)))

Pazar günü mutsuz bir günüm dü. İnsanın bazen öyle dönemleri oluyor ya,benimde öyleydi işte.Ne Sinop’un güzelliği, ne denizin…Hiç biri umurumda değildi.O gün beni köşklere,saraylara da götürseniz gözüm hiçbir güzelliği görmüyordu.((Hatta 2gece önce yağan yağmur sahili çamurla kaplamış,denizin rengi yeşil olmuş…Umurumda değildi((((Resim bile çekmedim, çekemedim.
blankblankblankblankblankblank

Genelde hep olumlu düşünen, pembe gözlükle dolaşan biriyimdir,biliyorsunuz.Ama o gün sadece kara gözlükler vardı gözümde.Sahiller bulanıkta olsa Sinop’un güzelliği yine yerindeydi.Ama içiniz karabulutlarla kaplıyken,siz hiçbir şey göremiyorsunuz.Demek ki,önemli olan ruhunuzun dingilliği,içinizin huzuru, dışınıza yansıyan,çevreyi güzel görmenizi sağlayan.Bakış acınız…Gözler, aynı güzelliği görse de,aklınız idrak etmiyor o güzelliği görmeyi(((

Ne ise şimdi daha iyiyim, merak etmeyin))Oluyor öyle günler insanların hayatında.Yeter ki devamlı olmasın.Kim bilir beklide birinizin nazarı değdi bana)))Ben size maşallah değin diyorum))))

Pazar günü o kötü ruh halimle denize gittiğimde Antik Otelin önünde attım kendimi denize, iyi gelir düşüncesiyle.O anda ne denizin çamurunu,ne pisliğini görecek gibi değildim,arkadaşın biri uyardı,çok yağmurdan lağım suları denize karışmış,buradan Karakum tarafına gidin dedi ve gittik.Ne ise orada kirlendik,Karakum da temizlendik.Deniz çok sıcaktı ve sahiller alabildiğine kalabalıktı.Millet üst üstte yüzüyor inanın.Bir ara bende sahile yüzdüm tekneden,

Sonra birden tiksindim.Ya dedim bu kadar kişi denize işese ki (afedersiniz) işiyorlardır,o zaman biz nerde yüzüyoruz???Hemen uzaklaştım.Gençliğimde Öztürkler Kampına giderdik,nasıl kalabalık olurdu,bu düşündüğüm o zaman hiç aklıma gelmezdi ama))))

Karakum’da denize gelen bazı kişiler öyle bir yokuştan iniyor ve çıkıyorlarki,hayret edersiniz,yürümeyi severim ama,asla oradan inip çıkamazdım sanırım.

Ya bu arada düğünler çok oluyorya,geçen gün mahallede 3 saat davul çaldılar gümbür gümbür,kafam şişti vallahi.1 saat olsa ne ise diyeceğim, ama 3 saatte mahalle arasında cadde gibi trafiğin olduğu yolda ,çaldırılırmı be kardeşim???

Böyle bir Pazar geçirdikten sonra, bu sabah oldu. Bugün kandil, hepinizin kandili mübarek olsun.İnşallah beraber daha çok kandiller kutlarız.Bu sabah kabristana anne ve babamızı ziyarete gittik.Seneler sonra amca kızım,amca oğlum,ablalarım anne ve babalarımızın mezarları başında dua ettik.Öyle güzeldi ki,ya hiç böyle bir araya gelmemiştik.Mehmet Ağabeyimin dediğine göre, onlarda bu şekil, 50 yıldır bir araya gelmemişler..Beraber olduğumuz yerde mezarlık))Tövbe tövbe..Ne kadar yaşarsak yaşayalım,gideceğimiz yer orası.Bir kez daha hayatın gerçekleriyle yüz yüze geldik.Çokta huzur verici..Huzur içinde yatsınlar,hepimizi bir arada gördüler,onlarda mutlu olmuşlardır sanırım..

Sonra bugün 18.Milli Eğitim Şurası vardı.O toplantıya da katıldım. Bütün bir hafta toplantı devam edecek,bakalım nasıl vakit bulup katılacağım)))

İşte böyle günlüğüm..Merak etme daha iyiyim..Olur böyle şeyler,ara sıra..Sıkma canını…Tamam mı…))Hepinizin kandilini tekrar kutluyorum.Büyüklerin ellerinden,küçüklerin gözlerinden öpüyorum.)))Hayat çok kısa,güzellikleri görmeniz dileği ile..Sevgiler Sinop’tan.)))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.