Kuzey Yıldızı…..

Dün de biz bu sıcakları fırsat bilip,bir tekne kiraladık.Kuzey Yıldızı.2 genç çalışanı vardı.Biri oğlumun arkadaşı,diğeri de küçüklüğümde çok sevdiğim komşumun, oğlu çıktı.)))Bizim mahallede otururken Salih daha dünyada yokmuş))))Birde güzel fotoğraf çekiyorlar ki..Kutlu sayesinde deniz altındaki görüntülerimiz çok güzel oldu.)))9 bayandık.3 saatliğine kiraladık tekneyi.Doğruca Karakum tarafına gidip,önce kahvaltı yaptık,çayımızı içtik,sonrada çuuuup denize. Karakum ‘un denizi de pırıl pırıldı.Sanki şişe suyu lıkır lıkır iç)))2 Saate yakın yüzdük.Denizde şansımıza, çarşaf gibiydi.Sonra şehir dışından gelen misafirlerimiz diğer tarafı da görsün diye D.S.İ oraya kadar gittik,biraz da Antik Otel önünde yüzdük.,Orada deniz çok bulanıktı. İskeleye yanaştığımızda en kısa zamanda yine kiralayalım değip ayrıldık. O zaman fark ettik ki Sinop çok sıcakmış. Tabii denizde teknede anlamıyorsunuz.

kuzey yıldızıkuzey yıldızıblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Sonrada günlük işlerimiz devam etti.

Gece yürüyüşe çıktığımızda sıcaktan zor yürüdük. Sadece sıcak değildi tabii enerjimizi bitiren. Birde yolların, caddelerin kalabalığı içimizi tüketti.Hele hele birde Kütüphanenin önüne geldiğimizdeki o lağım kokusundan, kusacaktık artık.Olmaz böyle şey vallahi ,billahi sanki,yanımızdan lağım dökülüyor bizde yürüyoruz.O kadar keskin bir kokuydu.

Ve yol boyunca da, epey bir mesafe devam etti. Eyvah dedik, Romantik İsmail’in orada da girilmez bir süre.(((Nede olsa bizim mekan sayılır.

Artık biz denizde eskisi gibi uzun kalamıyoruz. Hele güneşte asla kalamıyoruz. Hani rengim bronz ama inanın yolda ve yüzerken güneş bizi yakalıyor.)))Vesait sorunu da olmuyor İsmail’in oraya gidince, deniz dibi güzel.Yüzüyoruz 1-1,5 saat ve çıkıp yürüyerek eve geliyoruz. O kadar süre bizi yetiyor..Aradığımız temiz bir deniz, evimize yakın bir deniz.Çevreden rahatsız olmamak.Bunlar pozitif olduktan sonra,sorarım size, başka bir yeri niye tercih edelim. Haa uzun süre kalırız denizde,güneşlenmek isteriz,taşıt sorunumuzda olmaz,arkadaşımın baktığı hastası da olmaz..O zaman gideriz başka bir plaja.Yani sözün kısası biz memnunuz.

Dün akşamki pis koku, maalesef çay bahçelerinin önünde de vardı. Ama çok keskin değildi. Zaten dün tekneyle dolaşırken, bahçelerden ötesi bulanıktı da.Böyle değildi önceden,o çok yağmurdan sonra oldu.Düzelir kısa zamanda umarım.Yoksa hastaneler,ishal ve kusmadan mağdur bir sürü kişiyle dolar taşar.Şimdi ki gibi.Birde hastaneden çok şikayet ediyorlar.Geçen gün ameliyat olan bir tanıdığım, hastanenin pisliğinden bahsetti,şaşırdım kaldım. Kalorifer böcekleri doluymuş.Birde tuvaletler leş gibiymiş((((.Sularda yokmuş,o aralar((((Bir şey değil,iyileşmeye gittiğimiz hastaneden mikrop alıp eve geleceğiz((((

Maalesef gördüğünüz gibi şu sıralar Sinop üzerine hep olumsuz şeyler yazıyorum. Olumsuz,  ama doğru. Bu kadar kişiyi kaldıramıyor Sinop.35bin nüfuslu bir şehir,200 bini kaldıramıyor. Alt yapı yeterli değil.Her taraf dolu olduğu için gelenleri Gerze ilçemize, yönlendiriyorlarmış.

Dün akşam yürüyüş sonrası, Yalı Kahvesi yanına gittik, müzikli yere.Çok hoştu.Biraz uzaktan dinledik,deniz kenarından.Eşim geldiğinde nasıl kokuyor buralar dedi.Biz dedik ki sen kütüphanenin önünü   görmedin,buranın kokusu, bize hiç gelmiyor dedik.

Tüm resturanlar, Kıyı Bar, çay bahçeleri doluydu. Tekneler balık ekmek ve midye tava yapıyorlardı.Birde onarlın kokusu karışınca bize evin yolu göründü))))

Ahh ahh çok kalabalık çooook.

Aaaa unutuyordum az kalsın yazmayı.Dün akşam bir olumlu gelen ilk kez gördüğüm,kırmızı gül satan bayan oldu.Ne güzel eline almış bir vazo,çiçekleri doldurmuş içine.Satıyordu.Bir yenilik işte Sinop’ta))))Hoşuma gitti..Kim bilir bakıyorsunuz eşim,bir gece bana da bir gül alıyor)))))))))))))))Kızım ben söyleyeyim,gelinim sen anla))))))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.