Fener Alayı…..

Merhaba,nasılsınız haftanın bu ilk günü?Ben fena değilim,ama hala sesim kısık ve öksürüyorum.Sanırım oruç tuttuğum için sıvı alamıyorum ve boğazım kuruyor,  ondan hala sesim kısık olabilir.

Bugün hava rüzgarlı gündoğrusu esiyor.Gemi geldi evden ucunu görüyorum,8 katlı galiba,çıkınca resmini çeker yollarım size.Ahhh ahh nasıl özlüyorum gemi sayahetlerini bir bilseniz(((

Eskiden vapur işlerdi Sinop,Hopa arası, küçükken ve genç kızlığımda, İstanbul’la hep gemiyle seyahat etmişimdir.Karadenizin hırçın sularında millet mide bulantısından yatarken, ben fıldır fıldır dolaşırdım)))Bir gün kamarotun biri sordu:Y a  benim arkadaşlarımı deniz tuttu yatıyorlarda,siz nasıl ayakta durup geziyorsunuz demişti)))Eee dedim ben Sinop’luyum,deniz kızıyım)))Tutmaz beni deniz)))))

Bu sabah erkenden eşim balığa çıkmış, bir baktım 6 küçük palamutla eve gelmiş,bir o kadarda kaçırdım dedi.Bu büyüklükteki palamutlar dün tezgahlarda 3,5 tl ye satılıyordu.Bilmem bugün nasıl.Bu akşam saat 24.00den sonra av yasağı kalkıyor ,inşallah havada sakinlerde balıkçı tekneleri,sıra sıra yol alırlar denizde.Çok güzel oluyor hepsi bir çıkıyorlar denize, denizin üstü sanki karnaval günü gibi ışıl ışıl oluyor.

Aaa ben başlık Fener Alayı dedim ,başka konulara geçtim)))Laf lafı açtı yani))
blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Dün gece arkadaşımla meydanda buluştuk,fener alayına katılmak için.Saat 20.45 di,baktım halk çok az ,tuafıma gitti.Sonradan  kalabalıklaştı, sanıyorum, 9.15 gibi yürüyüş başladı.

Yine Sinop Belediyesi Bando ekibi hazır bekliyordu.Ya şimdi kalabalıklaştılarya,sesler daha gür ve canlı,gözler ışıl ışıl parlıyordu.

Harikaydılar.Afferin size ,kutluyorum tekrar..)))

Bu arada Hayal Tiyotrosu ekibide hazırdı.Atatürk resmi,Türk Bayrağımız,kağnılar,asker kıyafetli minikler ve yetişkinler,ellerinde fenerlerle kızlarımız,hazırdı fener alayı için.Sonra CHP millet vekilimiz,Vali ve Belediye Başkanımızda gelince yürüyüş başladı.Askerler için sologon attılar ve konvoy meydandan hemen aşağıya dönerek Jandarma Gazinosu  önünde durdu.Gazinonun  önünde askeri erkan bekliyordu eşleriyle.Bir süre orada duruldu,alkış yapıldı,havai fişek gösterisi yapıldı,bu arada Askeri bina önünde sinevizyon gösterisi vardı ve kapısında meşale yanıyordu.30 Ağustos  resepsiyonu oradaydı ki,vali,başkan ve milletvekili kortejden ayrılıp,resepsiyona katıldılar.Bizlerde Ramazan etkinliklerinin yapıldığı Yaşlılar evine kadar yürüdük,arkadanda Off Shore jipleri korna çalarak geldiler. Fener Alayı bitmişti.

Nice sonra, sanıyorum Tiyatro gösterisi yapıldı. Ama nedense ben hiç mutlu olamadım,arkadaşlarıma bu akşam birşey eksikti dedikçe,onlar organizasyonu meth ettiler,ama ne derlerse desinler,gerçekten mutlu olmadım, pek hoşuma gitmedi.Halada ne eksik vardı diye düşünüyorum???

Ben ne istedim, şöyle bir kendimle konuşayım..Sanırım eski günlerde ki gibi daha çoşkulu bir kalabalık bekledim,adı üzerinde, fener alayı idi ben eski günlerdeki gibi ellerde meşaleler bekledim.Ben meydanda toplanan insanların hep bir ağızdan marşlar söyleyerek ,ana caddeden doğru ,Kaleyazısına ,sonra Tersaneye dönmesini,Atatürk Büstü önüne gelince yine marşlar söylenmesini istedim.O arada havai fişek gösterisi yapılırdı.Dün gece sanırım havai fişekler rutubet almış,iyi patlamadı,bir düzgün resim çekememişim.Sonra iskeleden atmışlar havai fişekleri ,topluluk jandarmanın önünde havai fişekler ağaçların arkasında kaldı,doğru düzgün görünmedi. Sonra isterdim ki valimiz,bel.başkanımız ,millet vekilimiz,Atatürk Büstünün önüne kadar halkla yürüyüp,sonra resepsiyona gitsin isterdim.İşte ben bunları beklediğim için dün akşamki fener alayındaki etkinlik, beni mutlu etmedi.

Ama güzel yönleri yokmuydu vardı tabiii.)))Mesela belediye bandosu çok iyiydi.Hayal Tiyotrosunun elemanları harikaydı.Hele o köylü kıyafeti giymiş,minik kızlar ve asker kıyafatli,Atatürk resmini taşıyan çocukta harikaydı.Bu arada kağnı arabası çektiler.Elerinde fenerlerle yürüyen ekipde çok güzeldi.Herşey güzel olsada beklentime cevap alamadım.)))Ama herzaman herşey dört dörtlük olmaz bunu kabul ediyorumda..Ben daha çok çoşku bekledim eskiden olduğu gibi.Eskiden birde askerler,askeri jeplerle katılırlardı..

Ahhh ahhh ,devir değişiyor,ben hala eski günler değip duruyorum…..

Eski çamlar,bardak olmuş Nilgün’cüğüm…Uyanda balığa gidelim))))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.