LİMONATA & LEYLA…

Eminim şimdi ne alaka dediniz))))Haklısınızda….Ben de bilmiyordum dün akşam başıma gelene kadar.Biliyorsunuz
bir önceki gece, geç vakit cappucino içince uyuyamamış,sabahlamıştım.Dün de hava sıcaktı iftarda canım buz gibi bir limonata istedi.Hazır almıştık limonatayı koca bardağa doldurdum ,içinede bolca buz attım,bekledim akşam ezanını.Ne ise okundu top patladı bende suyla oruçumu açıp,arkasındanda limonatıyı içtim.Çokta iyi geldi,yanmışım hararetten.Bakın sizede önereyim dışarıdan aldığınız limonatanın içine sizde bir limon sıkıp için, çok güzel oluyor.
Ne ise yemek faslı bitti,akşam parka çıktık,yürüdük ,sonra çay bahçesine gittiğimizde canım yine limonata istedi.1 bardak daha içtim.Eve geldiğimde saat 24.00 sularıydı ,meyvemi yedim ve yattım.Ama sahura kalkmayıda kafama koymuştum.Saatimi de saat 3.15 e kuruyorum iyi oluyordu.Yatakta dön babam dön,yok uykum filan hiç yok,şansıma sivrisinekte yoktu,rüzgar olduğu için kaçırmıştı sivrisinekleri))Uyumak için güzel fırsattı,ama uyuyamıyordum saat 2.30 oldu dedim herkesi sahura kaldır,şart değil ya senin3.15de kalkman.Ne ise sahura kaldırdım evdekileri yedik,yine yattık.Yine uykum yok ,kalktım aldım elime romanımı okumaya başladım.Bu arada kalkıp bir bardak daha limonata içtim.Romanımında bitmesine az kalmıştı ,Leyla kitabınıda bitirdim.Saat 4.00 olmuştu ışığı söndürdüm ve yattım.Nice sonra uyumuşum,uyandığımda saat 8.00 ze geliyordu.Kendi kendime düşündüm,neden uyuyamadım diye ama hiç bir sebep aklıma gelmedi.

blankblank
Sabah İstanbul’da ki ablama telefon açıp konuştuğumda uykusuzluğumun sebebi çıktı ortaya…..????
Meğer limonataymış uykumu kaçıran..Evet doğru okudunuz limonata.Yeğenim hosteslik yaparken,gece yolculuklarında bol bol limonata içirirlermiş,uykuları açılsın diye.Ablam diyorki gündüz salatalara limon,akşam sirke koyarım diyor))))
Düşünsenize ben nerdeyse 1,5 litre limonata içtim dün akşam ve hiç uyuyamadım..Ama sayesinde de Leyla’yı bitirdim.Kitap gerçek hayat hikayesinden alınmış,çok etkileyici savaşta gencbir kızın yaşasıklarını anlatıyor,okurken kötü oluyorsunuz,savaşa lanet okuyorsunuz((((Sonu bitmemiş gibi, bitti.Ben daha net bir son bekliyordum.Belki çok üzüleceksiniz okuduğunuzda ama, savaşın gerçek yüzüylede tanışıp,belki barış için daha çok mücadele vereceksiniz.
İşte böyle günlük…Anladınızmı şimdi neden başlık Limonata ve Leyla..)))))))
Serin Sinop’tan sevgiler hepinize.Serin dediysem eskiye göre serin))))))Kendinize iyi bakın,hoşcakalın….
Aaaa en önemli şeyi yazmaya unuttum..Oğlum geldi İstanbul’dan,süpriz yapmış bize, çok sevindim çoooooooooook)))))

Birde dün gece dolaşırken değişik hayvanlardan görüntüler yakadım)))İlginç değil mi?))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.