KİMYA HATUN… …..

Sabah yine 6.30 da uyandım,havada nasıl kötü görünüyor galiba yağacak dedim.

Aldım elime İsmet Bozdağ’ın kitabı ‘Gazi ve Latife’’yi ve bitirdim.Çok güzeldi gerçekten ,ama Nezihe Araz’ın Atatürkle 1000 gün kitabından, sanki daha yumuşak bir uslupla yazılmıştı.İkiside çok güzeldi.Tavsiye ediyorum.Şimdi kısmetse yarın sabah başlayacağım, Saide Kuds’un yazdığı Kimya Hatun(Mevlana Celaleddin –iRumi’nin Hareminden) kitabını Farsça’dan,Veysel  Başçı çevirmiş, onu okuyacağım.Elif Şafak’ın yazdığı’’ Aşk ‘’romanında da, Kimya Hatun   geçiyordu. Heyecanla yarını bekliyorum.))))Bitirince fikrimi yazarım.’’Gazi ve Latife’’de, Atatürk’ün dediği,’’Orduları idare ettim,ama bir kadını idare edmiyorum ‘’demesi de pek manidardı gerçekten)))Biz ne zor insanlarız yaaa))))Ama bence de, o yaşta bir kadının, M.K.Atatürk gibi bir adamı idare etmeside çok zordu.Fikriye, Atatürk’ü,Latife’den daha çok seviyordu ki yapılanlara katlanamayıp intihar etti((((

Bu sabah Milli Eğitim Danışma kurulunun toplantısı vardı.Saat 10.00da toplantıya gittim.Bütün okul müdürleri rotasyona uğramış.Hepsinin yerleri değişmiş.Hayırlı olsun diyeyim.

Öğleden sonrada Sinop Emniyet Müdürüne hoş geldine gittik.Serdar Meriç yeni geldi Sinop’a.Mardin’den geldi.Ve sohbetimiz hep Mardin üstüne oldu.Vallahi gitmiş gibi oldum)))Aslında ben hiç Güney Doğuya gitmedim biliyormusunuz.Belkide  terörden korktuğum için,hiç  gitmedim.Aslında özellikle Mardin’i,Şanlıurfa’yı,Diyarbakır’ı çok görmek istemişimdir ama olmadı işte.
blankblankblankblankblankblankblank

Müdür Bey çok iyi intiba bıraktı üzerimizde,Sinop için hayırlı olur inşallah.Müdür Yardımcısını da ziyaret ettik,  ikisinide çok beğendim.

Emniyet Müdürümüz Mardin’i anlatırken bir ara sıcaktan tarasta yatan insanlardan bahsetti ve onlar derler ki dedi” biz 1000 yıldızdı otelde yatıyoruz”bu söz çok hoşumuza gitti)))Özellikle yönetimdeki arkadaşım Özkan’la ben ,çok enteresan bulduk bu sözü,sıcaklardan balkonda yatarsam bende bu sene ki gibi, artık size yazarım,1000 yıldızlı otelde yattım diye))))

Dün emniyet müdürüne gitmeden ,Esnaf ve Sanatkarlar Odasında buluştuk arkadaşlarla,oradaki çalışan arkadaşlarımında resimlerini çektim,yeni çalışma ofisleri çok güzel olmuş değil mi?

Sonrada Ankara’dan Sinop’a yeni taşınan arkadaşımı ziyaret ettim.Ve saat 18.30 olmuştu eve geldiğimde.Yani anlayacağınız dün saat 9.30 dan ,akşam 18.30 za kadar hep dışarıdaydım.

Eve dönerken iskele çok kalabalıktı,bir sürü kişi balık tutuyordu.

Akşamda yürüyüşe çıktık hava çok güzeldi.Ama yürüyüşümüzü eğer Bağdat Caddesi üzerinden yapıyorsak,kesin LCLawikiki’ye muhakkak uğruyoruz ve birimizden birimizde birşeyler alıyor)))

Dün gece başladım bu yazımı yazmaya ,sabah oldu saat 7.30 ve ben ancak bitirdim şimdi yayınlayacağım.Ve hava bu sabah nasıl biliyormusunuz, harikaaaaaaaaa.Deniz süt liman ,eşim balıkta, beni uyandırmamış  giderken çok kızdım, hele balıkta tutmadan gelirse daha da kızacağım))))

Bugün ,Sinop’ta yelken yarışları olacaktı ,ama malesef hiç rüzgar olmadığı için, yarın öğleden sonra yapılacakmış,duyurayım dedim.

Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum, şöyle keyfinizce ……

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.